Zoster / -JUTJUB
16/12/2023 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoster 2024. počinje koncertima u Beču i Pragu

Zoster na turneju kreće 12. januara 2024.

Jedan od najatraktivnijih regionalnih bendova, mostarski Zoster, Novu godinu započinje koncertima u Beču i Pragu, dok ovu godinu završavaju s velikim izgledima da njihov posljednji album "Najgori" bude proglašen jednim od najbolja izdanja u 2023. Atmosfera njihovih koncerata, uvijek ispunjenih do posljednjeg mjesta, jedna od onih koja se dugo pamti.

Zoster na turneju kreće 12. januara 2024. kada će od 20 sati nastupiti u Beču. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 35 eura, dok će na dan koncerta iznositi 40 eura. Već sljedeći dan, 13. januara, stižu u Prag i nastupiće u Futurum Music Baru. 

Zoster su osnovani su 2000. godine i iza sebe imaju brojne festivale i samostalne koncerte diljem regije i Europe. Svih ovih godina plijene kombinacijom pop i reggae muzike te specifičnim scenskim nastupom frontmena Marija Knezovića. Izdali su pet studijskih albuma, a posljednji, "Najgori", album je koji donosi priču koja se lako može pretočiti u film. Publika je na prvu prihvatila sve nove pjesme i zborski ih pjeva na svakom njihovom nastupu, kao i stare hitove "Volio sam te", "Imači kada", "Bezbolnim palicama", "Budi svoj", "Američki film". " i mnogi drugi. Atmosfera koju stvaraju na koncertima je jedinstvena, bend i publika postaju jedno i svaki minut je nedovoljan jer publika uvijek želi više i više.

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović - vokal, Silvije Nuić - gitara, Adis Sirbubalo - klavijature, Nikola Galić - bas, Anes Beglerbegović - bubnjevi i Borjan Milošević - tonski tehničar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:39