/ -PROMO
16/03/2024 u 14:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zosterov „Najgori" od sada na LP-u

Dugoočekivani peti studijski album bend je predstavio s čak pet singlova

Kultni mostarski bend Zoster prošle godine predstavio je novi album "Najgori" koji je prikupio sjajne reakcije publike i kritike, a sada se može slušati i na LP-u.

Dugoočekivani peti studijski album bend je predstavio s čak pet singlova, "Kuda idu svi ti ljudi", "Treba mi keš", "Čovjek želi da je ptica", "Čovjek zvani činjenica" i "Mozak na pašnjak", a album je kompletiran s ukupno deset pjesama. Uz Marija Knezovića koji predvodi bend, na novom albumu su uz stare članove Atillu Aksoja i Gorana Rebca učestvovali i novi članovi Silvije Nuić (gitara), Anes Beglerbegović (bubanj), te kao gosti Miron Rafajlović (trube), Johnny Gomez (perkusije), Edvin Hadžić (bas), Đani Pervan (bubnjevi) te Lidija Kordić (prateći vokal). Miks albuma radio je Đani Pervan, master Goran Martinac, muzički producent je Adis Sirbubalo, a za vizualno rješenja omota albuma zaslužan je Sandro Drinovac.

Bend je nastao 2000. godine u Mostaru, a Zoster od samih početaka progovara o aktuelnim problemima i stanju društva. Smatraju da je reggae muzika idealna za prenošenje poruka tolerancije, mira, progresivnosti, afirmacije, ljubavi, a ponekad i edukacije, u regiji u kojoj je, kažu, agresivnosti, čak i u muzici, previše.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ZOSTERLPNAJGORI
28. april 2024 16:23