Арсенал фест / ПРОМО
05/03/2022 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Арсенал 12 стижу Рони Сајз, Инер Сиркл, Црни Церак...

Славни DJ и продуцент Рони Сајз приредиће спектакл љубитељима електронског звука 1. jула на Експлозив DJ стејџу Арсенал феста 12, у Крагуjевцу (30. jун – 2. jул), а у простору Кнежевог арсенала коначно ће наступити и jедан од наjвећих реге бендова свих времена, Инер Сиркл.

Рони Сајз jе стекао популарност 1997, као вођа drum'n'bass колектива Рони Сајз & Репразент. Своjевремено jе значаjно утицао на увођење живих бубњева и баса на drum'n'bass концерте, креираjући тако особен звук. Сарађивао jе са броjним, жанровски шароликим извођачима – Rage Against the Machine, Everything But the Girl... Први прави соло албум "Touching Down" обjавио jе 2002, и то издање jе до дан данас jедно од наjпродаваниjих што се тиче независног d'n'b звука. После дискографске паузе, прошле године обjавио jе EP "Edition 1". Његови обожаваоци већ су имали прилику да га неколико пута виде у Србиjи, а наступ на Арсеналу биће му први у Крагуjевцу.

Познати су и први извођачи на Гарден стејџу. Уводне вечери, 30. jуна, Заставином баштом ће грмјети Ритам нереда, вишеструки повратници на Арсенал. Сјутрадан, 1. jула, стижу харизматични Горан Баре и Маjке, а 2. jула Инер Сиркл. Наступ славних Jамаjчана на Арсеналу био jе и раниjе наjављиван, па стопиран због пандемиjе, те ће публика у Крагуjевцу коначно моћи лежерно да ужива уз велике хитове "Sweat (A La La La La Long), "Bad Boys", "Games People Play"... Inner Circle су настали jош давне 1968. у Кингстону, а почетну популарност су им донели синглови "Mary, Mary" и "Music Machine", као и jедногодишња турнеjа заjедно са великим Бобом Марлиjем, 1971. У првоj фази су постоjали до почетка осамдесетих, а од 1986. до данас дјелуjу континуирано, уз броjне промене у постави. "Реге jе као Пикасо, не можеш да га копираш", сликовито ће гитариста и jедан од оснивача групе, Rogerr Lewis.

На Гардену ће 2. jула наступити и све популарниjи трепери, Црни Церак, коjи заjеднички дјелуjу од септембра 2019. За кратко вријеме дошли су до вишемилионских прегледа на Jутjубу, чему jе значаjно допринио рад на музици за биоскопски хит Jужни ветар 2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:52