Арсенал фест / Фото: Небоjша Бабић
10/04/2022 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Арсенал фест долазе Стефан Миленковић и Неле Караjлић, Ван Гог, Гоблини...

Славни виолиниста Стефан Миленковић и познати рокер, др Неле Караjлић приредиће публици заjеднички наступ "Rock El Clasico", 30. jуна, на Main Stageu током прве вечери Арсенал феста 12 у Крагуjевцу, у простору Кнежевог арсенала.

У овом своjеврсном експерименту њих двоjица спаjаjу чувене пjесме из репертоара Забрањеног пушења и No Smoking Orchestra, као што су "Фикрета", "Гиле шампион", "Жени нам се Вукота", "Devil In the Business Class", са дjелима великих композитора класичне музике – Чаjковског, Шостаковича, Брамса…

– Ова Стефанова и моjа авантура ниjе изненађуjућа за било ког ко нас познаjе – каже Неле и додаjе: -Немирног сам духа, не задовољава ме пуко интерпретиранjе старих пjесама. Не постоjи ништа што се не може промиjенити, расклопити и поново саставити на другачиjи начин. Музика има много комбинациjа, мозаика, коjи су у ствари исти, и са њима можете да се играте без ограничења.

Jош увиjек промовишући актуелни албум "Море без обала", на Арсенал се у петак, 1. jула враћа Ван Гог. Троjка предвођена Звонимиром Ђукићом Ђулетом дониjеће жестоку, пунокрвну рок свирку, са хитовима из свих фаза 36 година дуге кариjере.

– Радуjемо се сусрету са темпераментном крагуjевачком публиком после пуних седам година од нашег првог наступа на Арсенал фесту – подсjећа се Ђуле и додаjе: – Задовољство jе наше, да са рокенролерима свих узраста, у освjедоченом рокенрол граду као што jе Крагуjевац, подиjелимо сет листу високог концертног напона, и бину те вечери са именима европског и свjетског калибра.

Завршне вечери, у суботу, 2. jула, на Main долазе легендарни шабачки панк-рокери Гоблини.

На Гарден Стагеу, првог дана, 30. jуна, нова имена су: Електрични оргазам, Е-play, Деца лоших музичара, Сунсхине, Визељ, Звонцекова биљежница, Центурион и Зyрион.

Другог дана фестивала, 1. jула, програм у Заставиноj башти ће обогатити и треп звиjезда Сенидах, бенд Болесна штенад, ЛУР, Баша и Исток иза.

На Гарден 2. jула стиже Дарко Рундек са Екипом, као и Накед, Попечитељи, Пункреас и Оатхбрингер. Позната су и нова имена на Explosive DJ Stageu: Cheeka & Baloo, Goranche B2B Marco White, Пеппе и Петровитз YU B2B Theanilo (30. jун), те ДJ Аћим Б2Б Еyе, Мигазз, Младен Томић и Сале Jанковић B2B Hunckie (2. jул).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:27