Rokstrikcija, Pankeas / ROKSTRIKCIJA, PANKEAS - LAZAR RUZIC
14/05/2023 u 17:56 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na trećoj „Rockstrikciji” Alternaiva, Šiza i Pankreas oduševili Podgoricu

Eksplozija zvuka i energije benda „Alternaiva”, hravtskog dua „Šiza” i nikšićkog „Pankreasa” privukli su veliki broj ljubitelja rok muzike ostavljajući je bez daha

Fenomenalni nastupi domaćih i regionalnih bendova na trećoj „Rockstrikcija” pokazali su da Podgorica postaje centar rokеnrola.

Energični nastupi bjelopolskog benda „Alternaiva”, hravtskog dua „Šiza” i nikšićkog „Pankreasa”  privukli su veliki broj ljubitelja rok muzike ostavljajući je bez daha.

Veče je počelo uzbuđenjem i nestrpljenjem, dok su se svjetla gasila, a prvi taktovi gitare odzvanjali Kolektorom.

Alternaiva je otvorila veče zaraznim zvukom. Publika je brzo prihvatila energiju sa bine i skakala u ritmu muzike, a ubrzo i  uglas pjevala zajedno sa bendom. Bjelopoljci su podgoričkoj publici premijerno predstaviti svoj prvi album „Zrno“ koji neodoljivo podsjeća na zlatno doba rokenrola, istovremeno opominjući i navodeći slušaoca na promišljanje. To je i cilj ove ekipe koja svakodnevicu preispituje na probama gradeći tako tonove i riječi.

„Prije par mjeseci smo izbacili na prvi album "Zrno" i da smo sanjali bolje mjesto za premijeru albuma ne bi ga pronašli. - kazali su Bjelopoljci.

Kako su kazali, čast im je i zadovoljstvo što su bili dio  Rockstrikcije i što su imali priliku da se predstave podgoričkoj publici.

image

Rokstrikcija, Siza

ROKSTRIKCIJA, SIZA - LAZAR RUZIC

Nakon Alternative na scenu je stupio „alt duo” Šiza iz Koprivnice koji je prisutnima donio više od sat vremena čistog zadovoljstva. Kombinacija razornog zvuka i harizmatičnog nastupa ovog dvоjca osvojila je srca svih prisutnih.

Hrvatska duo atrakcija već dvije godine žari i pali regionom a sada prvi put dolazi u Crnu Goru. Minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala Šiza stvara žestoki zvuk i konstantno iznenađuju publiku kako duo bend može “pržiti” kao da ih je petoro na bini! Njihov izraz bi se mogao opisati kao eksplozivni hibrid koji se smjestio negdje između bučnog garažnog roka i sirovog post-panka, s pitkim društveno angažovanim tekstovima.

Naš cilj je da napravimo haos u vašim glavama, ugodno iznenadimo vaše uši i naravno, da se družimo s vama nakon koncerta uz nekoliko čašica vaše domaće rakije“ – poručili su Kuhar i Antolić crnogorskoj publici uoči samog nastupa.

Kako su obećali tako su i uradili i sami sebe upisali na listu miljenika podgoričke publike.

Veče je zatvorio Pankreas, jedan od najpopularnijih bendova domaće rok scene. Njihovi snažni tekstovi odjekivali su prostorom, prenoseći neraskidivu vezu benda i publike, čime su zadali težak „domaći zadatak” svakom sledećem bendu koji bude nastupao u Kolektoru.

Nikšićkani obilježavaju dvadeset godina postojanja. Tim povodom objavili su novi EP ‘Stand your ground’, sa četiri nove pjesme koje su premijerno izveli na trećem izdanju Rockstrikcije.

Na Rockstrikciji su napravili presjek cijele diskografije plus nove pjesme.


Nastupi će ostati urezan u sjećanje svim posjetiocima, zbog sjajne atmosfere, dok će oni koji su preskočili sinoćnji događaj zasigurno imati za čime da žale.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:13