Prvi festival u Makarskoj Modro i zeleno / -BANNER
14/09/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrada Milan Mladenović biće dodijeljena okviru festivala Modro i zeleno

Prvo izdanje festivala u Makarskoj predvode Partibrejkersi

Dodjela Nagrade Milan Mladenović kako je još ranije najavila Zadužbina Milana Mladenovića ovog septembra se seli u Makarsku, gdje će prigodno biti obilježen i rođendan frontmena EKVa.

Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila ljetnji dom, Milanu Mladenoviću je Makarska bila i inspiracija za mnoge pjesme, posebno za,,Modro i zeleno", čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog muzičkog festivala koji se organizuje 21. i 22. septembra.

Prvo izdanje festivala "Modro i Zeleno" predvodi rock institucija Partibrejkers. Na istoj pozornici sa njima biće

Artan Lili, Rezerve i Dina Jashari i Pardon, imena su koja već neko vrijeme slove za ozbiljne uzdanice alternativne muzike. Drugi dan festivala rezervisan je za Vojka V, Hiljson Mandelu, Djecu! i Ki Klopa.

Kada u predvečerje vjetar sa Jadrana zapljusne obale Makarske, noseći sa njim slane note mora, osjeti se nešto više od običnog morskog bisa. To je melodija nasleđa, odjek Milana Mladenovića koji se stapa sa prirodnim ljepotama grada. Ovog septembra, mjesto gdje se spaja,,modro i zeleno" postaje epicentar sjećanja na lik i djelo jednog od najvećih muzičkih autora u regionu.

Nagrada Milan Mladenović, koja će se dodijelitu upravo u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umjetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolijevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umjetnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:05