/ FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIć/RAS SRBIJA
19/09/2021 u 16:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наташа Беквалац: Хомофоби треба да се излијече од мржње

Једноставно сам цијелог живота имала потребу да стајем на страну оног ко није ‘прихваћен’, каже поп звијезда

Онима који немају толеранцију за другачије желим да покушају да пронађу узрок мржње која их трује и да се од тога излијече, каже поп звијезда Наташа Беквалац, овогодишња кума Београд Прајда.

- Aко баш не могу онда нека мрзе у своја четири зида. Прошло је вријеме када их се било ко плашио- наводи она. 

У разговору за Нова.рс, Беквалац наводи да јој је титула куме Прајда изузетна част, те да се нада да ће њен активизам допринијети да се ЛГБТ тинејџери у унутрашњости Србије осећати боље и сигурније у себе.

image
FOTO:ALEKSANDAR DIMITIRJEVIć/RAS SRBIJA

- Jедноставно сам цијелог живота имала потребу да стајем на страну оног ко није ‘прихваћен’. И томе учим своју дјецу. Kада сам први пут била на Прајду 2016.године, било нас је мало, мање људи него што сада долази на Прајд, али сам осјетила огромну количину љубави. Осетила да им је важно што сам ту. Тада сам одлучила да се још више активирам и да користим сваку прилику да причам о проблемима ЛГБТ заједнице јер је чињеница да моје изјаве сви медији преносе сваког дана. Ако сам својим залагањем учинила да се бар један малтретирани геј тинејџер у унутрашњости Србије осјети вољеније и прихваћеније и да схвати да је са њим све у реду и да му ништа не фали, сматрам да сам учинила велику ствар- истиче Беквалац.

Према њеним ријечима, у Србији поводом хомофобије примјећује благи помак.

- Имам утисак да се ствари споро мијењају на боље, али да се ипак мијењају. Надам се да не гријешим и да људи полако прихватају да сексуалне мањине постоје, да су ту, да су то наша браћа, сестре, комшије, суграђани, да траже да имају достојанствен живот. А онима који немају толеранцију за другачије желим да покушају да пронађу узрок мржње која их трује и да се од тога излијече- закључила је Наташа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:32