Бенд Неон / Фото: Небојша Перковић
08/05/2022 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неон и Ватра премијерно представљају „Далеко одавде" у понедјељак

Кад неко ради на квалитету, њега комерциjала не гура у хиперпродукциjу већ напротив у умjетност. Свака пjесма коjу потписуjе подгорички бенд Неон доноси различите теме, али и врхунски квалитет, звук, продукциjу и слику. Момци из бенда најављују ново музичко чедо "Далеко одавде" чија је премијера заказана за понедјељак, 9. маја, у 12.15 на ЦМЦ телевизији.

Да ли су чланови бенда само перфекционисти или умjетници за музичка ремек-дjела одговара за "Дан" Марко Вукчевић, гитариста и вокал бенда.

- Стварно се трудимо када jе аудио и видео продукциjа у питању да увиjек дамо нешто боље, новиjе, jаче. Ниjе лако с обзиром на сва спотицања на том путу, али од тога нећемо одустати. Ово би више приписали нашоj лудости и тврдоглавости, али ако ви у томе видите перфекционизам ко смо ми да се бунимо - казао је Вукчевић.

Марко нам је открио и поруку нове пјесме, ком жанру припада, али и како је дошло до сарадње са хрватским умјетником Иваном Дечаком, фронтменом бенда Ватра.

- Пjесма има краjње ангаживани карактер како у текстуалном смислу, што jе и карактерише ангажованом, тако и у доста оштром и гитарски наглашеном звуку. Ако нас питате то jе прави савремени рокенрол израз. Настаjала у продуженом траjању, као што у продуженом траjању на глобалном нивоу проживљавамо процесе коjи тjераjу на озбиљну забринутост. Допуњавана jе, обликована и помjерана, детаљ по детаљ и тако би ко зна jош колико да се ниjе поjавила идеjа коjа jе погурала реализациjу: "А што не бисмо питали Ивана Дечака да нам гостуjе"? И евога Иван, правац из Вировитице, преко Загреба у Подгорицу. Са Ватренима смо се упознали и зближили на заjедничкоj свирци у Подгорици. Од тада смо у сталном контакту. Жељели смо да нашу музику додатно погурамо у регион и за тако нешто требала нам jе помоћ приjатеља. Иван се показао правим приjатељем. Музику и текст написао jе Илиjа Пејовић, аранжман jе стицаj утицаjа сваког члана групе, а краjњи аранжмански допринос дао jе Боле Мартиновић, продуцент. Финални микс и мастер дjело су феноменалног Горана Антовића - нагласио је Вукчевић.

Наша музика нема сезонски карактер

Како је казао Марко, никад нису правили планове у односу на годишње доба.

- Музика коjу свирамо ниjе сезонског карактера. Ипак, љетњи период карактерише велики броj догађаjа на отвореном, фестивала и масовних манифестациjа. Ту дефинитивно видимо мjесто за себе - закључио је Вукчевић.

Сjаjан спот и овога пута, као у два наврата раниjе, Неон је реализовао у сарадњи са Медиатаг продукциjом. И видео-запис је измjестио степенике "далеко одавде" у смислу продукциjе и реализациjе.

- Свакако jесте jер и сама пjесма има за тему нешто што смо морали jош додатно да изразимо са видео продукциjом да би порука била jача. Срећом, имамо момке из Медиатага коjи то одраде на наjбољи начин. Спот jе сниман из два диjела. Jедан jе био са Марком и Иваном у виртуелном студиjу док су дjелови бенда снимани у Колектору коjи нам jе дао таj неки индустриjски моменат коме смо и тежили - казао је Марко.

Нови сингл "Далеко одавде" у музички живот креће из Хрватске.
- Нова пjесма, осим сарадње са Дечаком, дониjела нам jе и сарадњу са jедном од водећих дискографских кућа у Хрватскоj – Dallas records. Зато промоциjа и креће из Хрватске, премиjерним емитовањем на ЦМЦ телевизиjи у 12.15. Одмах након тога портал нет.хр има веб премиjеру, а касниjе ко год jе заинтересован - открио је вокал Неона.

Промоциjу у класичном смислу не планирају.

- Из досадашњег медиjског искуства схватамо да су гостовања у емисиjама и новинским чланцима неминовност коjа се дешава без обзира на свечану промоциjу - објаснио је Марко.


За Неон би идеалан сценарио био - већи број фанова у региону и што већи број фестивалских наступа у окружењу.

- Искрено се надамо да ће приjе свега пjесма и порука доприjети до што већег броjа људи, а са тим би наравно требала да се повећа и база фанова. Свакако, на нама jе да што више стварамо и самим тим ће и резултат бити бољи - каже Марко.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:20