Šinis Palasios, nova mis univerzuma / - SCREENSHOT/ N1
19/11/2023 u 22:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikaragvanka Šinis Palasios nova mis univerzuma

Manekenka i takmičarka na izborima ljepote ušla je u istoriju kao prva žena iz Nikaragve koja je postala mis univerzuma

Dvadesettrogodišnja Šinis Palasios nova je mis univerzuma. Ona je ušla u istoriju kao prva žena iz Nikaragve koja je postala mis univerzuma.

Palasios je poznata nikaragvanska manekenka i takmičarka na izborima ljepote koja je prije pobjede na takmičenju mis univerzum 2023. predstavljala Nikaragvu kao mis Nikaragve na takmičenju za mis svijeta 2021, gdje se plasirala u 40 najboljih takmičarki.

Palasios je svoju karijeru modela i takmičarke na izborima ljepote započela prilično rano, pa je tako prvi put "ponijela krunu" na Mis tinejdž Nikaragve 2016.

Na takmičenju za mis univerzuma izgledala je zapanjujuće u ukrašenoj, srebrnoj haljini koja je zračila ljepotom i elegancijom, a u kombinaciji s haljinom bio je sjajni, plavi ogrtač, u čast nene zemlje Nikaragve koja ima bijelo-plavu zastavu.

Prilično je aktivna na Instagramu, gdje ima 651.000 pratilaca, a takođe je poznata i na TikToku. Palasios je studirala masovne komunikacije na Srednjoameričkom univerzitetu u Managui, a takođe je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima.

Marvin RECINOS/AFP

U odgovoru na pitanje: "Da možeš živjeti jednu godinu u koži druge žene, koga bi izabrala i zašto?" Palasios je pokazala svoja feministička uvjerenja, odabravši Mari Volstonkraft, jednu od rodonačelnica feminizma.

- Odabrala bih Mari Volstonkraft, jer je otvorila vrata i dala priliku mnogim ženama. Željela bi da se taj jaz premosti kako bi više žena moglo raditi u bilo kojem području koje odaberu jer ne postoji područje u kojem žene ne bi mogle raditi", rekla je Palasios.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:48