Merilin Menson / - FOTO: EPA
30/01/2023 u 22:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova optužba protiv Merilina Mensona: Napao djevojčicu i prijetio da će joj ubiti porodicu ako progovori

Brojne žene su se javile sa sličnim tvrdnjama o muzičaru

Muzičar Merilin Menson optužen je da je seksualno napao 16-godišnjakinju u svom autobusu i zaprijetio da će joj ubiti porodicu ako progovori. To se navodi u novoj tužbi protiv popularnog pjevača, piše „Daily Mail“.

Žena koja je anonimno podnijela tužbu (pod imenom Džejn Do), tvrdi da ju je roker seksualno zlostavljao i silovao više puta od 1995. do 1999. godine, počevši nekoliko dana nakon njenog 16. rođendana – 15. septembra 1995, prema tužbi podnesenoj u ponedjeljak u njujorškom Vrhovnom sudu okruga Nasau.

Sada 44-godišnja oštećena je takođe podnijela tužbe protiv Mensonovih izdavačkih kuća Interscope Music i Nothing Records koji je osnovao roker „Nine Inch Nails“ Trent Reznor, tvrdeći da su promovisali i profitirali od Mensonove seksualne devijacije, uključujući očiglednu sklonost pedofiliji, piše u podnesenom zahtjevu.

Izdavačke kuće su „bile veoma svjesne (Mensonove) opsesije dječjom pornografijom i pedofilijom i njegove želje da djecu širom Amerike izloži seksualnim temama, navodi se u tužbi. Muzičke kuće su ovo promovisale „radi dodatnog publiciteta i finansijske dobiti“, navodi se u sudskim aktima, piše „New York Post“.

N.N. žena koja je u to vrijeme živjela u Merilendu, kaže da su posle koncerta ona i grupa drugih mladih djevojaka čekale ispred Mensonovog autobusa za turneju, ali je on pozvao samo nju i još jednu djevojku da uđu. Ona tvrdi da im je postavljao detaljna pitanja o njihovim godinama, gdje su im bili roditelji i čak je zabilježio brojeve telefona i adrese.

Zatim, dok je bio u autobusu, Menson, čije je pravo ime Brajan Vorner, „izveo je razne radnje kriminalnog seksualnog ponašanja nad tužiteljkom koja je u to vrijeme bila nevina, uključujući, ali ne ograničavajući se na prisilnu kopulaciju i vaginalnu penetraciju“, sve dok je drugi kolega iz benda je gledao, navodi se u podnesku.

Kada je 54-godišnji Menson završio, rekao joj je da „ izađe iz  njegovog autobusa“ prije nego što je zaprijetio da će ubiti njenu porodicu ako progovori o tome šta se dogodilo, tvrdi se u sudskim papirima.

Djevojka je „bila u bolu, uplašena, uznemirena, ponižena i zbunjena“, a ubrzo nakon incidenta razvila je zavisnost od droge i alkohola, tvrdi se u tužbi.

Nedjeljama kasnije, Menson ju je kontaktirao, tražeći od nje da pošalje „sočne“ fotografije sebe i svoje drugarice u njegov fan klub „Satan’s Bakesale“, tvrdi se u tužbi.

On je razgovarao je sa njom preko internet grupe za ćaskanje, navodeći je da dođe na još jedan nastup u Nju Orleansu, Luizijana, 9. decembra 1995. godine, piše u tužbi.

Tamo je Menson „manipulisao tužiteljku dajući joj komplimente, igrajući se njenom kosom i gledajući fotografije i crteže koje je donijela sa sobom“, prije nego što ju je ponovo seksualno napao, tvrdi se u tužbi.

Žena tvrdi da ju je Menson mnogo puta seksualno napadao tokom mjesec dana dok je bio na turneji, godinama kasnije 1999. kada je imala 19 godina, prema tužbi.

Menson je od 1997. do 2001. bio vjeren sa glumicom iz serije „Čari“ Rouz Mekgouan.

„Tužiteljka je namamljena u mračni svijet droga, alkohola, seksualne devijacije, uznemiravanja, zlostavljanja i napada okrivljenog“, navodi se u tužbi.

Tokom ovog perioda, Menson i „njegovi saradnici“ su joj davali drogu i alkohol, a on je mogao da nastavi da je zlostavlja kao odrasla osoba zbog toga što ju je prethodno manipulisao dok je još bila maloljetna, tvrdi se u tužbi.

Godine 2021. žene su počele da se javljaju sa optužbama za zlostavljanje protiv Mensona, što je navelo N.N. ženu da se oglasi na internetu. Ona kaže da joj je Menson uzvratio, uključujući otkrivanje osjetljivih informacija o njoj, hakovanje njenih onlajn naloga i uznemiravanje preko različitih veb stranica, navodi se u sudskim dokumentima.

Ona ga tuži za neodređenu svotu.

Najmanje 15 žena optužilo je Mensona za seksualno, psihičko i fizičko zlostavljanje – uključujući i glumicu „Zapadnog svijeta“ Evan Rejčel Vud. Menson i njegovi advokati negirali su optužbe.

Glumica iz serije „Igra prestola“ Esme Bjanko podnijela je tužbu protiv muzičara 2021. godine, tvrdeći da ju je drogirao, mučio i seksualno zlostavljao. Menson je takođe negirao te optužbe. Taj slučaj je riješen prošle nedelje, pokazuju sudski spisi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 01:39