Grupa NeonoeN najavljuje novi singl i spot / -BALšA KRKELJIĆ
23/10/2023 u 18:45 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi singl benda NeonoeN kao pečat zrelosti nakon više od decenije na sceni

"Dok ne udahnem te" zvanično će biti promovisan 25. oktobar na Jutjub kanalu benda

Proslavljeni crnogorski rok bend Neon već decenijama opstaje zahvaljujući stvaranju muzike sa puno ljubavi i entuzijazma. Iako finansijski i produkcijski vremena nisu baš sjajna Marko Vukčević, Ilija Pejović, Filip Vulanović i Milan Vujović ne odustaju od ideje da sviraju, komponuju, pišu i pjevaju. Kod njih rad na kvalitetu ne prestaje. On je izvor njihove svjetlosti, ali i neki pravi izbor u koji su nas uvjerili prethodnim hitovima. Nastavljaju da nižu hitove, odbrojavaju godine na sceni, a s novom decenijom donose novo ime NeonoeN pa i novi singl "Dok ne udahnem te" čija je zvanična premijera zakazana za 25. oktobar.

- Tako je. Novo ime NeonoeN kao želja za promjenom i nečim novim, a odmah zatim i pjesma "Dok ne udahnem te" kao pečat zrelosti nakon više od decenije provedene na rock&roll sceni Crne Gore - kaže Marko Vukčević, gitarista i vokal benda.

Sporo, ali temeljno se realizuje svaki projekat što danas nije lako.

- Upravo to. Nije lako, ali isto tako predaja nije opcija. Toliko toga želimo još reći publici i neće nas sputati sporoća koja je tako svojstvena kada je bavljenje bilo kojom vrstom umjetnosti u ovim krajevima svijeta u pitanju. Sporo, ali vrijedno - ističe Marko.

Etiketa NeonoeN stoji i u autosrkom dijelu ove pjesme.

- Ilija i ja smo "krivci" za našu novu pjesmu. Lijepo dopunimo jedan drugoga i nadam se da će slušaoci uspjeti to i da čuju. Aranžman potpisuje bend NeonoeN i svaki instrument na pjesmi je odsviran od naše strane. Snimana je u nikšićkom studiju Disorder od strane Bojana Dobrilovića veoma talentovane momčine, a mix i master kao i uvijek potpisuje Goran Antović.

Naravno pjesma nije kompletna ako je ne prati video. Svaki dosadašnji spot je malo remek-djelo, pa će tako biti i ovoga puta. Dok čekaju premijeru i prve komentare nisu se pokolebali, ipak "tu ništa ne bi mijenjali".

- Apsolutno. Posebno u današnje vrijeme pjesma bez spota i ne može da očekuje neki značajniji uspjeh tako da je i to jedna od stavki zbog čega su procesi spori. Ovaj put smo se odlučili da probamo nešto novo i nismo pogriješili. Osoba zadužena za spot je Balša Krkeljić poznatiji kao Sivilo, naš poznati hip-hop umjetnik koji se na ozbiljnom nivou bavi i vizuelnim umjetnostima. Uz prilično naporan angažman koji podrazumijeva snimanje ovakvog spota, proces nam je olakšala pomoć prijatelja kojima ne možemo dovoljno zahvaliti na doprinosu - naglašava Vukčević.

Zbog specifičnih produkcijskih zahtjeva koji u konačnom spotu donose vrijednost više, bilo je potrebno obezbijediti i specifične rekvizite, lokaciju, rasvjetu i efekate.

- Zato svi koji su nam svesrdno pomogli, zaslužuju da budu pomenuti. Mjesto snimanja spota je hangar Sportskog aerodroma Špiro Mugoša, za čije korišćenje direktnu zahvalnost dugujemo Vuku Stojanoviću. "Čika Kaćov sin", Slobodan Kovačević nam je ustupio vrhunsku rasvjetu, a svoj pečat u spotu, iako ne na očekivanom polju, ostavlja Gradsko preduzeće Zelenilo. Zvaničan sponzor spota je vino Freixenet čiju distribuciju za Crnu Goru vrši firma G3spirist Montenegro. Osim toga, ističemo i kontinuirano dobru saradnju sa Organizacijom za zaštitu autorskih prava PAM CG kao i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada koji su posredstvom svojih konkursa finansijski podržali snimanje dijela materijala koji uključuje neke od prethodnih i budućih pjesama benda - kaže Marko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:42