/ - Долар пада
21/09/2021 u 17:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављена листа најбогатијих породица у овој години

Она обухвата породице из различитих дијелова свијета које се баве различитим пословима

Објављена је листа најбогатијих породица на свијету у овој години. Она обухвата породице из различитих дијелова свијета које се баве различитим пословима.

На ову листу није уврштена прва генерација милијардера па је истакнуто да листа није коначна, јер постоје породице чије је богатство распрострањено по свијету и тешко га је пратити.

Прво мјесто заузела је породица Валтон, чије је богатство процијењено на 238,2 милијарде долара. Власници су малопродајног ланца Валмарт.

На другом мјесту је породица Марс, у чијем је власништву истоимени бренд слаткиша. Нјихово богатство процијењује се на 141,9 милијарди долара.

Затим слиједи породица Кох, чије је богатство процијењено на 124.4 милијарде долара, а у чијем је власништву истоимена нафтна компанија.

На четвртом мјесту је Хермес, у чијем је власништву истоимени бренд луксузних торби. Имају богатство од 111, 6 милијарди долара.

Слиједи их породица Сауд, која влада Саудијском Арабијом, а њихово богатство процијењује се на 100 милијарди долара.

Породица Амбани је на шестом мјесту с богатством од 93,7 милијарди долара. У њиховом власништву је конгломерат Релианце.

Након њих слиједи породица Вертхејмер у чијем је власништву бренд Шанел. Имају богатство од 61,8 милијарди долара.

Породица Џонсон налази се на осмом мјесту с богатством од 61,2 милијарде долара. У њиховом је власништву финансијска компанија Фиделити Инвестментс.

Слиједи породица Томсон у чијем је власништву медијска корпорација Ројтерс. Имају богатство од 61, 1 милијарду долара.

На десетом мјесту је породица Боехрингер у чијем је власништву фармацеутска компанија Боехрингер Ингелхејм. Њихово богатство процијењује се на 59,2 милијарде долара, преноси Телеграф.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:30