17/04/2022 u 11:00 h
Andrijana Dabanović
Milica Vujisić
Andrijana Dabanović<br/>Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржано Државно првенство у савременим плесовима: На подијуму за игру заплесало 1.2000 такмичара

О наjбољима су одлучивале националне судиjе Плесног савеза Црне Горе, а такмичење се одвиjало по правилима International Dance federation (ИДО) и World dance sport organisation (WДСФ)

Подгорица је јуче била у знаку плеса. Плесни савез Црне Горе и плесни клуб "Бјути" организовали су Државно првенство у савременим плесовима. На подијуму за игру заплесало је 1.200 црногорских плесача из 15 лиценцираних спортских клубова "Play" из Даниловграда, "Академиjа Плеса" из Подгорице, "Диамонд" из Тивта, "Хабанера" из Бара, "Матрикс" из Даниловграда, "Dance Kingdom" из Будве, "Ројал" из Никшића, "Дива" из Подгорице, "Дрим" из Подгорице, "Арт група Монтенегро" из Котора, "Дуга" из Берана, "Сонриса" из Подгорице и Будве, "Мистик" из Подгорице и Цетиња и "Бјути" из Подгорице. Такмичили су се плесачи из категориjа пчелице, дjеца, jуниори, одрасли у стрит и перформинг дисциплинама, као и солисти, парови, мале групе, формациjе, продукциjе. О наjбољима су одлучивале националне судиjе Плесног савеза Црне Горе, а такмичење се одвиjало по правилима International Dance federation (ИДО) и World dance sport organisation (WДСФ).

Предсједник Плесног савеза Вук Вукашиновић казао је да ове године имају 1.200 такмичара, те да је прошле године било дупло мање.

– Драго ми је што смо окупили оволики број такмичара који су показали своје умијеће. Захвалан сам свима који су нас подржали да организујемо Државно првенство – казао је Вукашиновић.

Ања Стојановић из ПК Бјути казала је да се дуго припремала за ово такмичење и нада се да ће да освоји прво мјесто. Ања Раковић из ПК Дрим каже да су задовољни су наступом, те да су се представили у двије категорије. Драгана Јовић из Академије плеса Подгорице каже да су се такмичили у више категорија.

– У првом дијелу такмичења гдје су наступили најмлађи имали смо једну формацију. Освојили смо прво мјест и задовољни смо. Конкуренција је била добра, али мислим да смо се истакли – каже Јовић.

Мала Леа из Академије плеса каже да је са групом освојила прво мјесто и да је пресрећна. Њена другарица Сунчица срећна је што је освојила медаљу и што се попела на подијум број један. Ениса Садановић из ПК Дајмонд каже да од такмичења очекује забаву, дружење, али и прва мјеста у више категорија. Ипак, како истиче најбитније је да се добро забаве. Милица Маловић из ПК Ројал каже да су освојили друго мјесто у категорији стрит денс и прво мјесто у категорији продукција.

– Имамо такмичара и у категоријама дјеца, јуниори и одрасли. Данас смо извели 150 такмичара на овом такмичењу – наводи Маловић.

Мила Милана Ивановић била је срећна што ће наступити на такмичењу у тако великом броју, док Миа Миљанић каже да плеше формацију у хип хопу и очекује побједу.

Обраду и регуларност резултата пратио је скрутинер, Даниjел Стjепановић из Босне и Херцеговине, док jе улогу модератора имаo Предраг Катанић - ИДО интернационални судиjа и модератор, из Србиjе. Побjедници такмичења, односно државни прваци, представљаће Црну Гору на европским и свjетским такмичењима током 2022. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 14:24