Бити човјек је посебан благослов / -SRDJAN BOLJEVIC
28/05/2022 u 10:59 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ „Вуко Јововић” прославила малу матуру: Летите високо, али никад не падните ниско

Са дјечјом душом мора се бити опрезан и њежан. Никада се не зна какав лептир расте из једне гусјенице и куда ће га крила однијети, казала је директорица Мирјана Кековић

На испраћају полуматураната, директорица ОШ "Вуко Јововић" Мирјана Кековић присјетила се не тако давне 2007. године, кад се на небу, како је казала, појавило једно специфично сазвежђе звјездица.

image

Љубав и благослов за нови почетак

-SRDJAN BOLJEVIC

- То су били дани вашег рођења. Родило се мноштво малих свјетова у овом вјечито тајанственом универзуму. Можда је неко управо зато и изумио школе - како би открио законе тог универзума и смисао његовог постојања - истакла је директорица.

image

Можда у вама лежи неки нови Тесла

-SRDJAN BOLJEVIC

Завршетак једног поглавља живота као што је полуматура, према њеним ријечима, није можда посебно битан за овај свијет, који носимо сви на својим леђима најбоље што знамо, али је важан тренутак за будућност.

image

Звијезде су рођене

-SRDJAN BOLJEVIC

- И нама је важан овај дан, вашим учитељима. Шта ако смо баш у неком од вас посадили тако плодно сјеме из ког ће изнићи опет један Тесла, Достојевски, Чајковски, Његош, неки спаситељ свијета или свог народа!? Са дјечјом душом мора се бити опрезан и њежан. Никада се не зна какав лептир расте из једне гусјенице и куда ће га крила однијети.

image

Срећно све чега се дохватите

Дан

Вечерас вам желимо ја, моји сарадници и колеге, а ваши учитељи и наставници, да вас та крила воде онолико далеко, колико је потребно да боље упознате свијет у којем живите и растете, али да вас та иста крила увијек враћају у наручје мајци и родној груди. Летите високо, али никад не падните ниско, јер то није за часна човјека. Узалуд вам и богатство, и престиж, и титуле, ако заборавите ко вам је дао име и ком народу припадате – поручила је Кековић.

image

Никад не заборавите своје коријене

-SRDJAN BOLJEVIC

Она је рекла да не само они, који су и званично носиоци дипломе "Луча" због свог изузетног труда и успјеха, већ и сви остали, да буду луче, сијају својом младошћу и духовном љепотом, сијају највише кад је мрак око њих и кад им буде тешко.

image

На петицама градите боље оцјене

-SRDJAN BOLJEVIC

– Бити човјек, велики и снажан човјек посебан је благослов и јединствена прилика да вам универзум буде покоран. Срећно вам било све чега се ваше чисте душе дотакну и нека вас прати љубав и благослов нас наставника, ваших родитеља и ваше земље – закључила је Кековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:04