Uživancija uz Kerber / -ŽELJKO ŠAPURIć
05/08/2023 u 21:00 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kerber kotrlja rok za vječnost

Završnica druge večeri 12. Lejk festa pripala je DJ magu iz Turske - Mahmut Orhanu

Da je rokenrol nezaustavljiv još jednom su potvrdili Gale i njegovi drugari iz benda “Kerber” koji već 40 godina sa istim žarom žive rokenrol i prave besmrtne hitove. Jedna od naјslušaniјih rok grupa јe nastala 1981. godine u Nišu, a njen zaštitni znak јe upravo Gale frontmen grupe, zbog svog karakterističnog  glasa. Njegovi hitovi svima su poznati od prvog albuma pod nazivom “Nebo јe malo za sve”, hitovi se samo nižu,“Haјde da se volimo”, “Ratne igre", "Svetlana", Olje da sam druge ljubio", "Igraј sad”, “Bele utvare”, “Kao tvoј kerber“ i drugi.

Goran Šepa se obratio publici Lejk festa uz želju da se svaki put sretnu u ovako pozitivnoj atmosferi i zahvalio na njoj.

Na Lejku ih je dočekala armija obožavalaca i najveći "amaterski" hor. Iako Gorana Šepu ne može niko oponašati, može mu se pridružiti veoma glasno. 

image

Ju grupa ponovo na Lejk festu

-ŽELJKO ŠAPURIć

Najdugovječniji rok bend na Balkanu YU grupa i dalje praši rok scenom i ubira publiku svih generacija u prvim redovima. U samom startu svojim velikim hitom "Dunavom šibaju vetrovi" pozdravili su publiku Lejk festa i pohvali Nikšićko pivo, zbog čega su nagrađeni velikim aplauzom.

Njihove kolege rokeri se i te kako slažu da rokenrol i pivo ne mogu jedno bez drugog. Ju grupa će dodati još i porodicu, jer ovoga puta braća Jelići ne idu nigdje jedna bez drugog.

image

Uživaju sve generacije

-ŽELJKO ŠAPURIć

Ovaj bend su 1970. godine osnovali Dragi (vokal, gitara) i Žika (bas gitara), bivši članovi benda Džentlmeni, Miodrag Okrugić (orgulje) i Velibor Bogdanović (bubnjevi). Sa svojom prvom pjesmom “Nona” koja je bila inspirisana narodnom muzikom Kosova postali su pioniri spajanja rok i narodnih muzičkih elemenata. Do danas su snimili brojne hitove koji pokreću ovacije publike kao što su “Pustinja”, “Dunave”, “Odlazim”, “Crni leptir”, “Od zlata jabuka” itd.

Njihov dolazak na Lejk nije prvi, već su imali priliku na istom mjestu da se duže sa nikšićkom rok publikom. Zato NIkšićani nijesu štedjeli dlanova i glasnica, a Jelići žica.

image

Cane i Partibrejkersi na Krupcu

-ŽELJKO ŠAPURIć

Patribrejkersi" su noćas u gradu,a pred nikšićku publiku izašli su sa pjesmom "Noć" koja je odmah ljubitelje starog dobrog roka razigrala uz uzvike "Bravo Cane!"

image

Hipnotisana gomila

-ŽELJKO ŠAPURIć

Ova višedecenijska rok grupa sarađivala je sa mnogim poznatim javnim ličnostima kao što je Srđan Gojković iz "Električnog orgazma" kada su objavili album sa svojim neprevaziđenim hitovima kao što su "Kreni prema meni", "Hipnotisana gomila", "Ono što pokušavam", "Zemljotres"...

Oni su na binu izašli nakon što su momci iz domaćeg benda Pankreas napravili sjajnu uvertiru.

image

Pankreas izašao na binu

-ŽELJKO ŠAPURIć

Drugo festivalsko veče pored Krupačkog jezera otvorio je nikšićki pank sastav "Pankreas" koji je ove godine proslavio dvije decenije postojanja. U svojim pjesmama ovi pankeri se na ironičan način bave ozbijnijim temema, a neke od njihovih poznatih pjesama su "Bam-bam", "Sloboda" i "Stand your grand" domaća publika pjeva sa njima u glas.

Mladi buntovnici su večeras u idealnom društvu boraca za ljudska prava koji gitarama mijenjaju svijet. Nakon što su rastjerali oblake iznad jezera "zapržili " su muzičku čorbu, o kojoj će se pričati.

Nakon cjelodnevnog praćenja vremenske prognoze, više niko u publici i ne gleda u nebo. Kiša može samo da zagasi erupciju i snagu rokenrola, panka i "elektornike".

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:13