Патријарх Порфирије и Констракта / -РТС
21/04/2022 u 19:33 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Патријарх Порфирије и Констракта размијенили поклоне

Представница Србије на Еуросонгу Ана Ђурић Констракта срела се са патријархом српским Порфиријем и поклонила му лавор и бокал, а од поглавара Српске православне цркве добила триптих

Представница Србије на "Пјесми Евровизије" Ана Ђурић Констракта је у објави на Инстаграму уз фотографију са патријархом српским Порфиријем написала да је "имала част да поклони и прими поклон" и објаснила да јој је поглавар Српске православне цркве поклонио триптих.

Представница Србије на "Евросонгу" је патријарху поклонила лавор и бокал, који чине окосницу кореографије њеног евровизијског наступа.

- Имала сам ту част да поклоним и примим поклон /триптих/ и задовољство да чујем и разумијем причу о потенцијалу граничне ситуације, о подршци и поштовању - написала је Констракта и захвалила патријарху Порфирију.

Патријархов поклон симболично се односи на Констрактин пројекaт "Триптих" - три пјесме и три видео-спота, чији средишњи дио чини управо пјесма "In corpore sano", којом ће српска умјетница представљати нашу земљу у Торину.

Питање из Констрактине пјесме "In corpore sano" – "Шта ћемо сад?" је недуго након њене побједе на "Песми за Евровизију" нашло мјесто и у бесједи патријарха српског Порфирија у Храму Светог Саве.

У бесједи је нагласио да је "у једној пјесми чуо стих који гласи – Шта ћемо сад".

- Ја сам и читаву пјесму и тај стих разумио на следећи начин: Покушавамо да будемо савршени споља – славни, лијепи, моћни, богати и тако даље, а онда дође један мали квар у нашем животу. Дођемо у граничну ситуацију, како то кажу мудри људи данас, и онда схватимо да од свега тога споља нема никакве помоћи - навео је тада патријарх Порфирије.

Констракта ће наступити у другом полфиналу "Еуросонга" које се одржава у Торину 12. маја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 05:54