Миа Димшић / Eurovision.tv
13/03/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пjевачица Миа Димшић отворено:Еуросонг je сан сваког извођача

Пjевачица Миа Димшић представљаће Хрватску на овогодишњем избору за Пjесму Евровизиjе са пjесмом ,,Guilty Pleasure"

Пjевачица Миа Димшић представљаће Хрватску на овогодишњем избору за Пjесму Евровизиjе са пjесмом,,Guilty Pleasure". Иако се ниjе надала побjеди на Дори, Миа истиче да jе прижељкивала jер jе за њу велика част да представља своjу земљу на таквом такмичењу.

-Надала сам седа би се то могло десити, вjеровала сам у своjу пjесму али била сам доста изненађена у самом тренутку проглашења. Била сам jако емотивна и нисам могла наћи праве риjечи и колико год да се томе надаш и призељкуjеш ипак jе то велико такмичење гдjе се сви труде и желе ту част да представљаjу своjу земљу. Боjала сам се да очекуjем jер нико ниjе могао предвидjети како ће се све завршити али драго ми jе да су ми жири и публика поклонили своjе повjерење-казала jе Миа.

Пjевачица открива и шта jоj jе био мотив да се приjави за овогодишњу Евровизиjу.

-Велика jе част представљати Хрватску на тако великом такмичењу, привлачила ме и жеља да искусим тако велику сцену и услове, али пресудило jе то што сам имала спремне пjесме на енглеском, jер дуго желим да обjавим први албум на енглеском. Онда сам изабрала jедну пjесму и чинило ми се да jе добра прилика да ако успиjем отићи на Еуросонг да управо на тоj великоj сцени представим публици нешто на jезику коjи сви разумиjу тако да можда jе то био мотив коjи ме на краjу гурнуо. Наравно, увиjек jе Еуросонг сан сваког извођача и драго ми jе што сам се приjавила-казала jе она.

На сцени, како истиче, воли минимализам, те се ниjе претjерано трудила око кореографиjе.

-Пуно ми знаци подршка, jа сам такав тип извођача да сам навикла бити са своjом гитаром на сцени тако да мени ниjе био то проблем. Напротив, осjећала сам се природниjе што смо ишли на таj неки минимализам и пjесма jе била у том стилу па можда ниjе имало смисла да радимо другачиjи тип кореографиjе. Веселим се jако свим кандидатима коjе ћу тамо упознати. Има супер пjесама и извођача и сигурна сам да ће оваj Еуросонг изродити нека лиjепа приjатељства без обзира на пласман, мислим да су та приjатељства можда касниjе и сарадње наjврjедниjа коjа остаjу иза овако великих фестивала коjе промовишу различитости, друге културе, jезике и част ми jе што ћу бити дио тога -истакла jе Миа.

Теjлор Свифт ми jе узор

-Мислим да jе нормално да музичка дjела подсjећаjу на нешто, поготово jер jе Теjлор Свифт мени велики узор и jако пуно jе слушам тако да се сигурно и у мом писању и звуку чуjе њен утицаj. Мислим да jе то позитивно и да људи примjећуjу и да се интересуjу да причаjу, доста њих jе због тих прича и послушало пjесму, све jе то позитивно.

Миа се осврнула и на остале такмичаре са коjима ће диjелити евровизиjску сцену, откриваjући ко су њени фаворити.

- Свиђа ми се Италиjа коjа има jедну праву моћну баладу какве jако волим, Малта ми се свиђа затим Шпаниjа, чак и Норвешка и Црна Гора има одличну пjесму. Супер jе што има и брзих и спориjих и озбиљниjх и мање озбиљних и треба тако бити. Што се тиче Констрактине пjесме супер ми jе та фора на прву се пjесма чини можда као безазлена и зезанциjа али заправо пjесма jе у тоj своjоj jедноставности доста интелигентна. Има више порука коjе су на публици да интерпретираjу како желе а мени jе jако занимљиво што jе Србиjа одабрала тако необично, неочекивано представљање и веселим се да ћу упознати Комстракту и и пратити таj наступ изблиза-казала jе она.

Миа додаjе да су сада сви планови усмjерени на Еуросонг и њено што боље представљање.

- Желим се што боље представити на Еуросонгу али паралелно припремам и неколико пjесама коjе бих вољела избацити одмах након Еуросонга. То ће бити неколико пjесама на енглеском коjе планирам обjединити у неки мали EP и моjа следећа пjесма на хрватском за коjу jе вриjеме, тако да нас чека прекрасно љето. Имам већ неке заказане концерте и пуно забавних креативности, веселим се томе-закључила jе Миа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:29