Са једног од ранијих такмичења / -SRDJAN BOLJEVIC
15/04/2022 u 20:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

​Почиње државно првенство у савременим плесовима у Бемакс арени

Плесни савез Црне Горе и плесни клуб "Бјути" данас, 16. априла, у Бемакс арени организуjу Државно првенство у савременим плесовима.

На првенству ће учествовати 1.200 црногорских плесача. Програм почиње у десет часова, а за подне је заказан дефиле клубова учесника и обраћање предсједника Плесног савеза Вука Вукашиновића.

На државном првенству учествуjе 15 лиценцираних спортских клубова "Play" из Даниловграда, "Академиjа Плеса" из Подгорице, "Диамонд" из Тивта, "Хабанера" из Бара, "Матрикс" из Даниловграда, "Dance Kingdom" из Будве, "Ројал" из Никшића, "Дива" из Подгорице, "Дрим" из Подгорице, "Арт група Монтенегро" из Котора, "Дуга" из Берана, "Сонриса" из Подгорице и Будве, "Мистик" из Подгорице и Цетиња и "Бјути" из Подгорице.

Такмичиће се плесачи из категориjа пчелице, дjеца, jуниори, одрасли у стрит и перформинг дисциплинама, као и солисти, парови, мале групе, формациjе, продукциjе. О наjбољима ће одлучивати националне судиjе Плесног савеза Црне Горе, а такмичење ће се одвиjати по правилима International Dance federation (ИДО) и World dance sport organisation (WДСФ).

Обраду и регуларност резултата пратиће скрутинер, Даниjел Стjепановић из Босне и Херцеговине, док ће улогу модератора имату Предраг Катанић - ИДО интернационални судиjа и модератор, из Србиjе. Побjедници такмичења, односно државни прваци, представљаће Црну Гору на европским и свjетским такмичењима током 2022. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:57