/ Куба бенд
12/06/2021 u 08:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорички бенд Куба: Кад прође "сичија" биће нових пјесама

Подгорички бенд Кубу чине дјеца канаутора Слоба Ковачевића, а они су Марко, Никола и Миа. Тата им је идејни и стваралачки ментор и са његовим искуством је све сигурније и боље

Ноте су у њиховом родослову у неколико генерација. Језик на којем се разумију и којим најбоље опште je музика. Подгорички бенд Кубу чине дјеца канаутора Слоба Ковачевића, а они су Марко, Никола и Миа... Вођа је највише, како кажу, Марко, али су у свему са њим Никола и Миа.

- Некако смо заједно у томе. Тата нам је идејни и стваралачки ментор и са његовим искуством је све сигурније и боље. Вјероватно још нијесмо ни свјесни колика је то предност, добит и олакшица за наш рад и успјех. Свакако да тати дугујемо огромну захвалности и поштовање за све што нас учи и даје. Тата ми те волимо - казали су млади Ковачевићи.

Након дуге музичке каријере и богатог опуса Слободана Ковачевића, било је и за очекивати да ће наследници кренути очевим стопама и музиком бојити свијет. Најдрагоцјенији савјет који су усвојили од оца је животна лекција.

- Он нас учи да је музика глас блаженства, глас универзалних душа, да волимо живот, да поштујемо свакога онолико колико би жељели да нас они поштују. Да не тражимо грешке и кривицу у другима већ да себе преиспитамо за промашај, грешке и неуспјех... Има он и пјесму о томе "Сами себи ми смо криви" или "Гдје је љубав гдје је пјесма, гдје су оне праве ствари, достојанство људско блиједи, има нешто што нас квари" - казао је Марко.

Њихова фузија регеа, попа, рока и латино музике пуни клубове по Црној Гори и шире, али увелико им одлаже рад на ауторским пјесмама, које ће придружити досадашњим сингловима Кари Шабанови, Склопка, Муро и Сичијава ситуација. Интересано је, како су признали, да је отац одавно написао пjесме само jе чекао да дјеца порасту и да их изведу то на прави начин.Тако да је за први албум спремно већ четири или пет пjесама.

- Досад смо снимили четири сингла и сви су на ЈУтјубу. Нови синглови су спремни и урађени. Могли су се чути на нашем концерту Пјесма за друштво, гдје су промовисане. То су "Аух! Што волим љето", гдје је Миа солиста, затим "Само љубав" гдје смо сви заједно солисти, као и пјесма "Пријатељска цеста" - открио је Марко.

На репертоару су се још нашле пjесме "Кари Шабанови", "Све су љубави отишле", "Сами себи ми смо криви", "Ашик Аjша", "Муро", "Склопка", "Без љубави", "Сичиjава ситуациjа", "Ти и jа", "Пjесма ми снагу даjе", "Људи" и "Пjесма мира".

У ишчекивању нових музичких дружења и ауторских пјесама и док ова сичија прође, породични бенд је испуњен кад публика добро одрагује на свиркама.

- Група Куба је задовољна и испуњена кад на својим анступима види ведра, задовољна лица, пуна радости и позитивне енергије. Знамо сичијава је ситуација али ми желимо свима да заједно се потрудимо и пожелимо једни другима мир, добро здравље, срећу и љубав - поручили су Ковачевићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:06