Дружина за памћење / LAZAR RUZIC
18/05/2022 u 12:01 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полуматуранти ОШ „Саво Пејановић“ закорачили у живот одраслих: Да вас препознаjу преци и упознаjу савременици

Улазите у нову фазу гдjе почиње период вашег „jа“ и личног одлучивања о вашоj будућности, казао је директор школе Зоран Ђукић

Полуматуранти ОШ „Саво Пејановић“ крунисали су своје деветогодишње школовање веселим дружењем. У свом обраћању ученицима директор школе Зоран Ђукић, истакао је да на школски живот треба гладати као корачање уз степенице.

image

Млади и успјешни

LAZAR RUZIC

– Људски живот се састоjи из више животних етапа, предшколског, основне, средње школе, студиjа, радног ангажовања, стварања породице и пензиjског стажа. Ви сте више него успjешно прешли ове прве двиjе етапе, слиjеди трећа, много озбиљниjа, одговорниjа, са знатно више изазова, више ризика за грешку. Улазите у нову фазу гдjе почиње период вашег „jа“ и личног одлучивања о вашоj будућности.

image

Пажљиво бирале креације

LAZAR RUZIC

Како се броj степеница повећава могућност за придржавање родитеља jе све мања, они остаjу на постоље са коjег сте кренули, а ви корачате даље и за сваки корак требате преузети личну одговорност. На досадашњи суживот са вама смо изузетно поносни, ми вас нећемо заборавити, надам се ни ви нас – казао је Ђукић.

image

Пуни ентузијазма и планова

LAZAR RUZIC

Он је поручио полуматурантима да никада не забораве одакле су кренули, без обзира колико оду високо и колико стигну далеко, jер неће знати што су постигли.

image

Зреле за средњу школу

LAZAR RUZIC

– Човjек не може да бира вриjеме у коjем ће се родити, ни гдjе ће се родити, нити прилике и околности у коjима ће живjети. То не зависи од вас. Али, оно што зависи од вас и што се очекуjе од вас, jесте да будете људи увиjек и свуда, у свим приликама и у свим околностима, да нас таквима препознаjу преци и упознаjу савременици.

image

Растанак крунисали заједничком фотографијом

LAZAR RUZIC

На краjу ћу се осврнути на мисао Владике Николаjа „Ако путници знаjу колико jе камења у калдрми пута и колико jе зрна пиjеска под калдрмом, и ако знаjу имена свег дрвећа и свих травки што расту покраj пута – што им помаже сво то знање, ако не знаjу гдjе jе пут почео, и гдjе ће се завршити, и одакле су пошли и куда иду!“ – поручио је Ђукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:47