Poznati finalisti / -FB ZADUžBINA MILANA MLADENOVIćA
20/07/2023 u 19:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznati finalisti nagrade Milan Mladenović 2023

Jedna od odabranih 12 pjesama postaće novi laureat godišnje Nagrade koju dodeljuje Zadužbina prvog čovjeka EKV-a

Žiri je u finale uvrstio 12 pjesama od kojih će jedna postati novi laureat godišnje Nagrade koju dodeljuje Zadužbina Milan Mladenović.

Pjesme koje su ušle u finale navodene su po abecednom redu naziva pjesama:

Kojnvoj - Balkan Dert

Tibor - Bonvivani

Alek Remekdelski - Cimali mu ribu

Buč Kesidi - Curimo po asfaltu

Mimi Mercedez - Dajivé Komì

Ljubičice&Co. - Dok čekamo pad

Astrid- - Kostarika

Lena - Mali milion

OXAJO - Put

The Splitters - Role filmova

Bagremov Med - Šta se događa

Allen Axe Šenkovski - Za sve je kriv RnR

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2023 preslušao je 326 pjesama prijavljenih na konkurs i opredijelio se za 47 polufinalista. Sada je izbor sveden na 12 kompozicija, koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodijeljena peti put ove godine.

Žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta, muzičarka, Branka Glavonjić, autorka i urednica emisije „Bunt“, Boris Lajner, muzičar, Zoran Predin, muzičar i Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar, izglasao je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj CD kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića.


Koncert EKV-a u Spensu konačno dostupan na Jutjubu

Radio Televizijia Srbije je Zadužbini Milan Mladenović ustupila arhivski video materijal sa prvog Koncerta godine održanog u novosadskom SPENS-u 1993, a na kojem je EKV nastupio u okviru turneje kojom je promovisan album,,Neko nas posmatra".

Njihov nastup sa ovog legendarnog koncerta je sada restauriran i dostupan je u cjelosti na youtube kanalu Ekatarina Velika Official. Restauraciju zvuka potpisuje Dragiša Uskoković Ćima, nekadašnji basista EKVa, a remaster slike je delo Dejan Špagnuta - objavljeno je na FB stranici Zadužbine.

Ekatarina Velika Official youtube kanal je pokrenut kako bi se svi materijali koji se tiču EKV-a objedinili na jednom mjestu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:09