Rekordan broj prijava / -DIZAJN: NIKOLA PUZIGAćA
10/07/2023 u 17:17 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznato 47 polufinalista konkursa za nagradu Milan Mladenović 2023

Dobitnik "Nagrade Milan Mladenović 2023" automatski će biti uvršten među izvođače festivala Egzit 2024. godine

Poznati su polufinalisti konkursa za Nagradu Milan Mladenović 2023. Žiri koji čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija) odabrao je 47 od 326 pesama prijavljenih na ovogodišnji konkurs. Peti konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023. zatvoren je 31.05.2023. i broji najviše prijava do sada, ali i najviše pjesama koje ispunjavaju uslove konkursa. Žiri je i dalje na teškom zadatku: treba odabrati 12 finalista, i konačno pobjednika do 21. septembra..

 

image

U trci za najprestižniju nagradu u regionu

-YADUžBINA MILAN MLADENOVIć

Žiri je odabrao, između ostalog, Kiza Bluza i pjesmu "A šta to čekamo", Deformitet "Baba", Mišael Bob Vidaković "Balkan" i Konvoj sa "Balkan dertom".

U polufinale nagrade, koja nosi ime gitariste i pevača sastava Ekatarina Velika Milana Mladenovića (1958-1994), prošli su i Bristol sa "Beskrajem", Tibor i pjesma "Bonvivani", Fiction "Broi do 3", Alek Remekdelski "Cimali mu ribu", Buč Kesidi "Curimo po asfaltu" i Post Rem "Dajem ti".

image

Zadovoljili uslove konkursa

-ZADUžBINA MILAN MLADENOVIć

 

Među 47 odabranih su i Mimi Mercedez sa "Dajivé Komì", Playdown "Do ambisa", Zhiva fičuring Bljuzga "Dobar osećaj", Ljubičice "Dok čekamo pad", Zid plača "Džitra", VI čulo "Huligan", Lakiko " Inat u kamenu", "Mihailo Tatić "Istina (Kad padne mrak)", Pretty Loud "Jag Tabilji" i Pera Brada Potomak "Kataklizma kapitalizma".

image

Bendovi iz regiona

-ZADUžBINA MILAN MLADENOVIć

 

U prvi krug plasirali su se i Astrid sa pesmom "Kostarika", Sassja "Ksnmsry", Lena "Mali milion", Quasarborn "Menja se", Keni nije mrtav sa Zembo Latifa "Nema nazad", Armatura tela "Nisam više sam", Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova "Normalan čovek", SlonOFF "Pizza", Šaptač "Potpuno slobodan" i Oxajo "Put".

 

image

Težak posao za žiri

-ZADUžBINA MILAN MLADENOVIć

U konkurenciji za glavnu nagradu od 3.000 evra koju zadužbina dodeljuje za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije, na Mladenovićev rođendan 21. septembra, su i Salt "Raj=kraj", Kruz Roudi "Repriza", Natalee "Rolam", The Splitters "Role filmova", Tam "Samo ne ovde", Xarakiri "Sprotivniot kraj" i Bagremov med "Šta se događa".

 

image

Pobjenik će biti poznat u septembru

-ZADUžBINA MILAN MLADENOVIć

Priliku da se nađu najpre među 12 finalista, koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji Zadužbine, imaju i Narcis "Sushi", Sunday Stories "Svijet", Ruber Cor "Tiho", Friki "Tren posle sna", Hristina "Usamljeni ljudi", Oli Pop "Velika očekivanja", Asimetrik "Voli me sad", Alen Šenkovski "Za sve kriv RnR", Demm "Za tebe v torek ne obstajam" i Zero Two "Zajedno".

Kako je najavljeno, dobitnik "Nagrade Milan Mladenović 2023" automatski će biti uvršten među izvođače festivala Exit 2024. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:57