Nina Kraviz poželjna na Sea Danc 2022. Buljarica / reklamni plakat
08/08/2022 u 19:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prava CG: "Kalush Orchestra" da ne učestvuje ako im smeta Nina Kraviz na Sea Dance-u

Na Sea Dance su dobrodošli izvođači iz svih zemalja, pa tako i iz Rusije. Ako "Kalush Orchestra" ima nešto protiv ruske DJ zvijezde Nine Kraviz, ne mora ni da dolazi u Crnu Goru. Nina će nastupiti kao i svi drugi pozvani izvođači.

Prava Crna Gora Budve saopštila je danas da je ruska muzička DJ zvijezda Nina Kraviz dobrodošla ma Sea Dance Festival u Budvi kao i muzičari iz drugih zemalja pozvani da učestvuju na festivalu u Buljarici.

Predsjednik Prave Crne Gore Aleksandar Franeta reagovao je povodom uslovljavanja ukrajinske grupe "Kalush Orchestra", pobjednika Evrovizije, da neće nastupiti na festivalu u Buljarici ako bude učestvovala ruska DJ zvijezda Nivna Kraviz koja je pozvana.

On je poručio da su "na Sea Dance dobrodošli izvođači iz svih zemalja, pa tako i iz Rusije".

"Ako "Kalush Orchestra" ima nešto protiv ruske DJ-ice Nine Kraviz, ne mora ni da dolazi u Crnu Goru. Nina Kraviz će nastupiti kao i svi drugi pozvani izvođači", naveo je Franeta.

Istakao je da "iako se Prava CG saosjeća sa svim žrtvama u ukrajinskom ratu, misli da mi nismo dužni da trpimo posledice i razne vrste ucjenjivanja od strane raznih ukrajinskih muzičara, komedijaša, a i ponekih političara".

"Opšte je poznato da je crnogorski narod kroz čitavu svoju istoriju bio naklonjen svome velikom prijatelju i savezniku Rusiji. Sadašnji sukob u Ukrajini po našem mišljenju treba da riješe, ako je moguće na obostrano zadovoljstvo Rusija i Ukrajina, a ne ni jedna druga zemlja, a pogotovo ne kroz razne vrste ucjenjivanja od strane Ukrajinskih muzičara političara", naveo je Franeta u reagovanju.

Prava Budva mora da se oglasi povodom uslova koje ukrajinska grupa "Kalush Orchestra" koja je pobjedila na Evroviziji, vjerovatno ne zato što je izvodila najkvalitetniju pjesmu, već zbog trenutne političke situacije u Evropi, pokušava da nametne Sea Dance festivalu, saopštio je predsjednik odbora Prave Crne Gore Budva Aleksandar Franeta.

Saopštenje prenosimo integralno:


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:47