/ - FOTO: PRINTSCREEN
06/12/2022 u 09:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminula američka glumica Kirsti Eli

Eli je popularnoj tv seriji „Kafić uzdravlje“ od 1987. glumila lik Rebeke Hou. Poznata je i po seriji o Građanskom ratu „Sjever i Jug“

Glumica Kirsti Eli, poznata po ulogama u tv serijama “Kafić Uzdravlje” (Cheers) i “Veronica’s Closet” (Veronikine tajne), filmu “Drop Dead Gorgeous” (Crkni ljepotice) i seriji filmova “Gle, ko to govori” umrla je u 72 godini nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njena djeca.

-S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven- objavila su njena djeca, Vilijam Tru Stivenson i Lili Prajs Stivenson.

-Umrla je okružena članovima najuže porodice. Istrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila nevjerovatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još nevjerovatnija majka i baka- stoji u objavi porodice.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Mofit kancer centar i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

-Želja i strast naše majke za životom, njena vječna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost- zamolili su članovi porodice u objavi.

Eli je popularnoj tv seriji „Kafić uzdravlje“ od 1987. glumila lik Rebeke Hou. Poznata je i po seriji o Građanskom ratu „Sjever i Jug“.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emi za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emi dobila je 1994. za ulogu Seli Gudson u filmu „Davidova majka“. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima ‘Star Trek II: Khanov bijes’ i kultnom filmu ‘Drop Dead Gorgeous’ (Crkni, ljepotice).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:14