Јелена Карлеуша / - АУТОР
05/01/2022 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преживио и њемачки логор: Карлеушин деда провео пет година на Голом отоку

Популарна пјевачица, подијелила је са пратиоцима на Инстаграму слику деде, којом је објаснила да је провео чак пет година на Голом отоку

Јелена Карлеуша веома је отворена када је њен приватан живот у питању, а сада је објавила и до сада не виђену фотографију свог деде, који је преминуо три године прије њеног рођења.

Популарна пјевачица, подијелила је са пратиоцима на Инстаграму слику дједе, којом је објаснила да је провео чак пет година на Голом отоку.

Пет година провео на Голом отоку

image

фото: Инстаграм

- фото: Инстаграм

- Мој деда, Павле Карлеуша, 1938. године као капетан војске Краљевине Југославије. Провео је три године у Њемачком логору из ког је изашао жив са само 38 килограма - написала је Јелена Карлеуша, а затим додала:

- Мало после завршетка рата, комунистички режим га је послао га је на Голи оток гдје је провео пет година, након чега су га помиловали и он се вратио у Београд. У свом свједочењу о мучењу које је доживио, за њемачки концентрациони логор, рекао је да је он у односу на Голи оток био ваздушна бања. Умро је 1975. године у 62. години, три године прије него што сам се ја родила. Био је познат и по томе што је био врхунски шахиста и играо симултанке са највећим шаховским велемајсторима тог времена - стоји у објави Јелене Карлеуше.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:21