Princ Hari i Megan Markl / - SHUTTERSTOCK
28/09/2022 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Hari i Megan Markl službeno su odbačeni od kraljevske porodice

Vojvodi od Saksa zabranjeno je bilo da nosi vojnu uniformu na ceremoniji povodom kraljičine smrti, za razliku od ostatka njegove porodice

Par je proveo 11 dana u Engleskoj nakon kraljičine smrti, no čini se da njihov odnos sa otuđenom kraljevskom porodicom se nije popravio, a nije pomoglo ni to što su tokom sahrane naizgled bili poniženi.

Princ Hari Megan Markl službeno su degradirani. Tokom vikenda, fotografije vojvode i vojvotkinje od Saseksa gurnute su na dno spiska na web stranici kraljevske porodice.

image

Princ Hari i Megan Markl

- SHUTTERSTOCK

Dok su još bili zaposleni članovi familije, posvećene stranice para bile su postavljene odmah ispod princa Vilijama Kejt Midlton, koji su u međuvremenu postali princ i princeza od Velsa.

Nakon što su odstupili sa svojih dužnosti u januaru 2020. godine, spušteni su ispod princeze Ane. Ali sada, nakon što je kralj Čarls III stupio na presto, oni sada sjede tačno iznad osramoćenog princa Endrjua.

Od njihovog zloglasnog "Megxita", par se rijetko vraćao u Ujedinjeno Kraljevstvo iz svog novog doma u Kaliforniji, sve do smrti kraljice Elizabete II. Njihovo degradiranje samo je još jedno u nizu poniženja, sa kojim se par suočio proteklih nekoliko nedjelja.

Vojvodi od Saksa zabranjeno je bilo da nosi vojnu uniformu na ceremoniji povodom kraljičine smrti, za razliku od ostatka njegove porodice.

Nakon mnogo ispitivanja, Čarls mu je dopustio da to učini za državni sprovod, ali uz zahtjev da ne smije imati inicijale svoje pokojne bake na svojoj vojnoj odori. Hari je navodno bio toliko slomljen da je gotovo potpuno odustao od nošenja uniforme.

Osim toga, Megan i Hari su naizgled svih bili poniženi na sahrani, kada su bili prisiljeni sjedeti u drugom redu umjesto naprijed sa ostatkom kraljevske porodice. Par je proveo 11 dana u Engleskoj nakon kraljičine smrti, no čini se da se njihov odnos sa porodicom nije popravio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. novembar 2022 19:49