Само да подржи / Делта сити
18/03/2022 u 14:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пројекат одрживе моде у Подгорици

Акциjа сакупљања старе гардеробе коjоj ће се дати нова употребна вриjедност почеће 21. марта у шопинг молу Делта сити и траjаће до 21. априла. Циљ проjекта jе промоциjа одрживих и савjесних начина употребе моде

Акциjа сакупљања старе гардеробе коjоj ће се дати нова употребна вриjедност почеће 21. марта у шопинг молу Делта сити и траjаће до 21. априла. Циљ проjекта jе промоциjа одрживих и савjесних начина употребе моде.

У проjекту под именом "Само да подржи", коjи покреће оваj шопинг мол посjетиоци ће бити у прилици да гардеробу, коjа им више не служи, одложе у централном холу мола, у за то предвиђено мjесто, а у сврху њеног поновног кориштења и стварања нове вриjедности.

-Имамо више идеjа како да прикупљену гардеробу у краjњем третирамо - да ли кроз сарадњу са организациjама за наjугрожениjе, декоратерима и дизаjнерима коjи би од старе одjеће направили нове комаде, ћебад за животиње у азилима широм Црне Горе или тако што ћемо jе извести у неку од земаља Европске униjе, гдjе постоjе рециклажни центри за текстил. За коjу опциjу ћемо се одлучити, и да ли ћемо моћи реализовати све, зависи од тога колико ће људи учествовати. Зато позивамо све наше посjетиоце да даjу допринос овоj важноj акциjи, како би и њен ефекат био већи- истиче директор маркетинга Делта ситиjа jа Драган Перишић.

Мисиjа проjекта jе да црногорску публику упозна са концептима re-use и re-purpose, коjи спадаjу под окриље споре моде, а коjи подразумиjеваjу да се од већ кориштених материjала или остатака материjала производе необични и уникатни одjевни предмети, а у исто вриjеме се чува животна средина.

-Наравно да нам jе естека важна, ми смо друштво у коjем она игра важну улогу, и овим проjектом ми не желимо ни на коjи начин да то минимизирамо. Оно што желимо jесте да томе додамо jош jедну компоненту, а то jе однос према гардероби коjу посjедуjемо. Делта сити сам по себи ниjе произвођач, али jе домаћин модноj индустриjи, стога се изазови у погледу одрживости са коjима се ова индустриjа суочава дjелимично односе и на нас. Ту одговорност узимамо за озбиљно- закључуjе Перишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:09