Ротердам домаћин Евровизије / - РТС
18/05/2021 u 22:53 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прво полуфинално вече Евровизије: Представници региона нису прошли у финале

У финале су прошли Норвешка, Израел, Русија, Азербејџан, Малта, Литванија, Кипар, Шведска, Белгија и Украјина

У финале су прошли Норвешка, Израел, Русија, Азербејџан, Малта, Литванија, Кипар, Шведска, Белгија и Украјина. Представници из региона, који су учествовали у првој полуфиналној вечери Словенија, Хрватска и Сјеверна Македонија нису се нашли међу 10 финалиста. 

Након годину паузе, гледаоци широм Европе и свијета вечерас ће имати прилику да поново гледају такмичење за најбољу пјесму Европе, „ЕУРОСОНГ”. Због и даље актуелних мјера за сузбијање пандемије, околности су мало измијењене а присуствује и 3.500 фанова. У вечерашњем, првом полуфиналу наступа 16 земаља, а најбољих десет одлазе у велико финале у суботу. Једини од представника који не наступа директно у Ротердаму, су представници Аустралије, који због мјера у својој земљи нису могли допутовати, па су свој наступ морали унапријед да сниме.

У првој полуфиналној вечери, наступили су представници Литваније, Словеније, Русије, Шведске, Аустралије, Сјеверне Македоније, Ирске, Кипра, Норвешке, Хрватске, Белгије, Израела, Румуније, Азербејџана, Украјине и Малте.

Директни полуфиналисти су Италија, Њемачка и Холандија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:46