Bend Milky Waves / -DAN
02/07/2022 u 09:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvo veče Siti gruva u znaku pop-rok hitova i autorskih numera

Nastupom tivatskog benda Milky Waves na sportskim terenima Bemaks arene, počelo je sinoć sedmo izdanje Mtel-City Groove festival. Uz domaće i strane pop-rok hitove Tivćani su razmrdali one koji su prvi stigli ne želeći da propuste nijednu notu. Iako je publika tražila da se bend vrati na bis i odsvira još nekoliko pjesama, zbog ostalih izvođača članovi sastava Milky Waves nijesu uspjeli da fanovima ispune želju.

Nakon njih priliku da zasviraju na festival prvi put dobila je i crnogorska grupa Grimm, koja je druženje sa publikom iskoristila da promoviše autorski rad.

-I dalje sviramo ono što smo stvarali prije dvadesetak godina, konačno jedan zvuk koji je van Crne Gore dobro prepoznat ali kod nas se malo teže kotira. Međutim evo posle ko zna koliko godina kod nas mi smo na otvorenom festivalu. Mi smo isključivo autorski bend i što se tiče naših solističkih nastupa mi ćemo i dalje ostati dosledni, sviraćemo naše stvari, možda će tu biti par obrada naših bliskih bendova tematski i žanrovski ali u suštini sviraćemo naše najveće hitove. Nismo od onih koji se lako prilagođavaju mislimo da ono što radimo, radimo vrlo dobro pa kome se dopadne neka uživa - poručili su iz benda prije izlaska na scenu.

Bez obzira koliko njihovi nastupi trajali, postoje pjesme koje su obavezne na njihovom repertoaru.

-Moram priznati da one pjesme koje su zaživjele u narodu tipa Uspavanke, Začaran, Rijeka mog sna, Put, su uvijek na našem repertoaru jer to publika najviše traži, a naravno volimo da začinimo i nekim novijim i manje poznatim stvarima.

Edo Majka izašao je na binu nakon 23 sata, a druženje sa podgoričkom publikom iskoristio je da promoviše numere sa nedavno objavljenog albuma Moćno.

- Sviraćemo bar jedno pet, šest novih pjesama, krećemo promociju novog albuma Moćno na jesen tako da je super prilika za čuti premijerno ove koje sam naučio. Osim pjesme sa Dinom Šaranom izdvojila se i I like to dance sa Vojkom V i Budom iz Slovenije, to je ljetnja pjesma i dobro je primljena. Zlatni koker smo izbacili kao singl i naslovna pjesma Moćno je jako slušana bila na proljeće. Spremamo dobar vajb, novi singl i još neki, planiram negdje krajem ove godine ili početkom iduće izbaciti ovu stvar sa Skaj Viklerom i Radetom Šerbedžijom - otkrio je Edo Maajka za "Dan".

Na pitanje da li i koliko voli festivalske nastupe, reper kaže:

-Stvarno volim, nije toliki presing jer nisu ljudi samo radi tebe došli i ne moraš to sve ti držati, ako si bezveze doći će neko iza tebe ko će biti super. Volim što sam u Podgorici svakako, nisam dugo bio i nisam dugo nastupao sa di-džejem na ovom klupskom setu, mislim da će se ljudima svidjeti.

Priliku da zatvori prvo veče festival sa svojom ekipom dobio je makedonski producent Kiril Džajkovski.

Već večeras, na istom mjestu nastupiće najveće regionalne zvijezde nove muzike. Prva će nastupiti hrvatska pjevačica Nela (21 sat). Sat kasnije na binu izlazi Angelina, dok se nastup Sare Jo očekuje oko 23 sata. Posljednja u nizu nastupiće regionalna zvijezda- Senidah čiji nastup počinje u ponoć.

Ulaznice se na dan koncerta mogu kupiti na biletarnici Bemax arene po cijeni od 10 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:35