Ђани Версаће / - фото: Принтскрин/Инстаграм
24/05/2022 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раскошна вила Ђанија Версаћеа продата за 70 милиона долара

Версаће је био једна од најутицајнијих личности у моди 20. вијека

Бивша кућа Ђанија Версаћеа на Менхетну продата је за 70 милиона долара. Покојни модни дизајнер купио је вилу са седам спаваћих соба 1995. године и потпуно реновирао унутрашњост пише Си-ен-ен. 

Вила, саграђена 1950. године, нуди купцу прилику да „живи као краљевска породица“ и „посједује дио историје некретнина и моде“, пише ЦНН.

Са 17 раскошно уређених соба распоређених на шест спратова, имање гледа на Пету авенију и граничи се са Централ Парком.

Подове чине италијански мермер и аустријски паркет. Има пет камина, те окречене зидове, плафоне и мозаик.

- Версаћеов геније и визија се откривају на прва 4 спрата, од којих сваки представља легендарни укус дизајнера и прожима дом - додаје се на листи. Сваки спрат виле има другачију тему.

Улаз се отвара на мермерно степениште и галерију са украсима у грчком стилу, а ниво баште има ручно осликане платнене зидове инспирисане енглеским неокласичним дворцима.

На трећем нивоу налази се плафон који подсјећа на свод Сикстинске капеле, поред рестаурираних панела Версачеа из 19. вијека који потичу из фирентинске палате.

Ниво изнад нуди СПА са дуплим купатилом који се на листи описује као „један од највећих у граду“, а на петом и шестом спрату налазе се спаваће собе и медијска соба у мароканском стилу.

Версаће је био једна од најутицајнијих личности у моди 20. вијека.

Појавио се са својом првом независном колекцијом у Милану 1978. и основао  бренд са својим братом Сантом и сестром Донателом. 

Његови дизајни познати су по својим заводљивим силуетама и позоришном стилу, а носили су га чланови породице поп културе, укључујући Наоми Кембел, Џенифер Лопез и Елтона Џона.

Версаће је убијен на степеницама своје виле у Мајами Бичу 1997. Од његове смрти, Донатела Версаће наставила је да води креативну визију бренда - сада под америчком компанијом Capri Holdings, која је купила етикету 2018. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:24