Фото: Рајко Ристић, РАС Србија / -Фото: Рајко Ристић, РАС Србија
15/02/2022 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ристовски након развода: Нећу да се провлачим по таблоидима

Нисмо разишли због неке друге жене или неког другог мушкарца, потрошили смо енергију која нас је држала заједно, казао је глумац

После 42 године заједничког живота, драмски умјетници Лазар Ристовски (69) и Даница Ристовски (66) одлучили су да ставе тачку на свој брак.

Одлука да се крене у бракоразводни процес никада није једноставна, посебно код људи који су се заједнички формирали, расли, развијали и прешли дугачак пут, на коме су, поред многобројних професионалних успјеха, створили породицу и добили двојицу синова Петра и Јована.

Пар се разишао достојанствено и остали су у добрим односима, а имовину, чија се вредност процјењује на више од милиона еура, оставиће дјеци, пише Блиц.

Лазар је већ дуго у Црној Гори, зато што тамо посједују кућу.

- Лазар је последњих мјесеци углавном борави у њиховој кући у Главатичићима код Kотора, у Црној Гори, а глумица је окупирана снимањем треће сезоне „Игра судбине“. Даница се посветила само послу и сваки слободан тренутак користи да види унука. Није нам било јасно што је Лазар стално у Црној Гори, али сад смо све повезали. Последњих мјесеци само смо два пута видјели Ристовског у Земуну- рекла је комшиница познатог пара.

Поред двије луксузне некретнине, вриједне више од милиона еура, пар је током четири деценије брака стекао и јахту, а предмет развода биће и успјешна продукцијска кућа, која се и даље води на славног глумца.

Даница и Лазар Ристовски остали су недоступни за коментар, а драмски умјетник се огласио изјавом у магазину "Глорија".

- Ова тема је за нас тешка и не би било лијепо да се развлачимо по жутој штампи. Ми смо ипак два, ако могу да кажем, велика и достојанствена умјетника, која су дошла до краја заједничког пута, која ће после званичног развода наставити своје путеве, а ти путеви ће се свакако поново преплитати и сусретати, али на један другачији начин. Ми се нисмо разишли због неке друге жене или неког другог мушкарца. Једноставно, потрошили смо енергију која нас је држала заједно. Водећи се конзервативним обичајима, можда смо могли и даље да живимо заједно да бисмо се, само не знам коме, доказивали, али свакако је здравије и поштеније што смо се одлучили на овакав корак. Ми смо се у последње вријеме гледали очима које су изгубиле жар, занос и љубав, која нас је гријала више од 40 година - рекао је глумац у исповијести за поменути магазин, те додао да је било тешко донијети овакву одлуку.

Истакао је да животну енергију треба следити и поштовати како се људи не би поразбољевали.

- Животна енергија мора да има свој ток, јер ако се тај ток заустави, ако се препријечи насилно, онда долази до трагичних последица и завршетака. Ми смо два достојанствена бића и зато је и наш разлаз достојанствен. Толики људи се разводе. Некада сам и сам мислио да то није лијепо. Да то није у реду. Али зар није боље да двоје људи, ако су већ изгубили мотиве за заједнички живот, тај живот прекину и наставе да живе своје друге, енергетски свјежије и здравије животе. Неколико мјесеци не живите заједно. То је свакако рушење једног свијета- додао је Ристовски.

Пар има синове Петра и Јована, који су такође у свијету филма - као успешни редитељ и филмски продуцент. Заједно су радили на серији "Дрим-тим", а Даница је после тога отишла у пензију и радила "Игру судбине".

На питање како су њихови синови реаговали на вијест о разводу родитеља, глумац каже да су њих двојица одрасли људи који сада имају своје породице.

-Они, такође, мисле да је здравије и поштеније да људи, ако већ нису срећни у браку, покушају да буду срећни ван брака- закључио је Ристовски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:01