Адриано Триндаде позира за Дан / -М.Д.П.
20/10/2021 u 13:00 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ритмом "боса нове" Адриано Триндад одушевио Которане

Виртуозне бразилске хармоније обликоване Адриановим гласом, одушевиле су публику, која је, опуштенија након првих нумера, почела за њим да понавља фразе, изазивајући осмијех одобравања на пјевачевом лицу

Мјешавином ритмова "боса нове" и џеза, топлином вокала и гитаре, солиста Адриано Триндаде, познатији као "Џез Бразила", загријао је атмосферу у музичкој сали Културног центра "Никола Ђурковић" у Котору, гдје су га љубитељи музике топло поздравили. Виртуозне бразилске хармоније обликоване Адриановим гласом, одушевиле су публику, која је, опуштенија након првих нумера, почела за њим да понавља фразе, изазивајући осмијех одобравања на пјевачевом лицу. Подршка публике је стигла и у виду ритмичног пљеска, те аплаузима, послије којих се концерт одужио.

Умјетник за "Дан" објашњава да је прије двије године направио један ђир по Балкану - Црна, Гора, Хрватска, Србија, Босна, наступио је у Подгорици, одржао три концерта, а на његове мејлове са молбом да наступи у Котору и Будви, каже нико се није јавио.

image

Аплауз одушевљене публике

-М.Д.П.

-Касније сам поновио контакте и једино ми је одговорила Милица Поповић из которског Центра за културу, чија је претпостављена Марија Сарап. Прошле године смо договорили долазак, међутим, десио се "ковид" и то је отказано. Прије четири мјесеца сам договорио долазак у Котор, знајући да је ово европска дестинација, зато ми је много значајно што сам одржао концерт у овом граду - каже Триндаде за "Дан".

Триндаде, кога називају претечом самба-рока на Новом Зеланду и у Европи, гдје је живио од 2007. године, представио је своју оригиналну ауторску музику коју је објавио на шест албума, компоновану по узору на "босанова" пјеваче какви су Том Жобим, Френк Синатра, Дизи Гилеспи...Проговорио је пјесмом о љубави и љепоти, о чувеним клубовима Favela Chic и Ronnie Scotts у Лондону и Паризу, гдје је наступао, али и о расној и свакој другој дискриминацији и сегрегацији.

image

Са анаступа

-М.Д.П.

-Добро је да људи познају ритам и хармонију, да се ослободе и да импровизују заједно са вокалним извођачем, да не сједе укочено, већ да учествују у стварању музике кроз комуникацију, то је боље за цјелокупни угођај. За то је потребан ритам џез, за слободу - каже Наталија Књажинскаја, која у которском Културном центру води школу вокалних вјештина - поп, џез, рок музике и мјузикла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:27