Zlatna pahulja / - VERA RATKOVIć
25/02/2023 u 21:58 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožaje: Pobjednica "Zlatne pahulje" Džulija Svetoslavova Kaleva

Najbolji scenski nastup imale su Petra Djak i Tamara Perić, predstavnice Bosne i Hercegovine, koje su nastupile sa kompozicijom "Hoću da volim"

U Rožajama je večeras završen  30. Medjunarodni festival dječje pjesme "Zlatna pahulja", pobjedom Džulije Svetoslavove Kaleve, koja je u okviru internacionalnog dijela ove smotre, nagra]ena prvom nagradom za interpretaciju. Svetoslavova Kaleva je izvela numeru "Balgario, decata ni varni" koju je  napisao Razvigor Popov a koji je potpisao i muziku i aranžman za pobjedničku pjesmu. Druga nagrada za interpretaciju, pripala je Maši Milovanović, iz Beograda koja je otpjevala kompoziciju "Pesma o moru malom", Natalije Pavićević za koju je muziku potpisao Danijel Alibabić a aranžman Nemanja Mihajlović. Trećenagradjena je Korina Postružin iz Zagreba, koja je izvela numeru "Nemate pravo" Sanje Perić za koju je muziku uradila Ana Klepić a aranžman Lado Leš

Žiri, koji je radio u sastavu, Aldino, predsjednik, i članovi, Ana Petrović, Dijana Roganović Bogićević, Dženisa Mujević i Safet Djozorić, ocijenio je da su najbolji scenski nastup imale Petra Djak i Tamara Perić, predstavnice Bosne i Hercegovine, koje su nastupile sa kompozicijom "Hoću da volim". Stihove ove pjesmice potpisuje Tode Nikoletić, dok je muziku potpisao Goran Puletić a aranžman su zajedno uradili Puletić i Alojz Čakarić.

Posebna nagrada žirija je pripala, Hani Drinčić iz Podgorice, koja je interpretirala stihove pjesme "Šta se zbiva", Sandre Škrbić za koju je muziku uradila Vesna Veljković a aranžman je potpisao Zoran Bogdanovic Riči.

Nagradu publike osvojila je Ines Asanović iz Podgorice koja je nastupila sa kompozicom "Sat", Dalibora Dada Ivanovića. Kompoziciju za njenu pjesmu je potpisala Sara Asanović a aranžman Senad Drešević.

Izvodjače su pratile članice plesnog studija "Pahulje" iz Rožaja, i "Belisima" iz Tivta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 00:36