Ју група одушевила присутне / -фото: Ж. Шапурић
18/06/2022 u 21:23 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Рудолф на Бедему подигао температуру, Зона Б усијала, а Ју група одушевила

Друго вече Форт блуз рок фестивала у знаку колашинских рокера, Зоне Б и Ју групе

Друге вечери никшићки Бедем је одзвањао рокенролом и домаћим  блузом. Форт блуз рок феситвал вечерас је угостио институцију рока - Ју групу, док су им увертиру на тврђави правили колашински Рудолф и Зона Б.

Фестивалску ноћ су отворили Колашинци из бенда Рудолф који пред никшићком публиком вечерас свирају само ауторске пjесме Рудолфа, скоро све са прва два албума и двиjе нове пjесме коjе су написали намjенски за ову прилику.

Колашинци су вечерас на Бедему, како су и обећали премиjерно извели двиjе нове нумере, "Bad Woman" и другу коjа jе, казао jе Боjан Пеко Минић, толико "свjежа" да jоj jош увиjек нису дали име.

image

Рудолф на Форт блуз рок фестивалу

-Жељко Шапурић

- Кад смо добили обавjештење с ким свирамо и да ће ово бити баш jедно блуз-рок вече схватили смо да треба да напишемо двиjе мало блуз ствари, али да су ипак jаче. То нам jе фалило у читавом нашем "асортиману". Имали смо на првом албуму таквих пjесма, а на другом смо ишли у неком мало другачијем правцу. И онда смо одлучили да направимо двиjе пjесме коjе смо представили овдjе, jедна домаћа и jедна страна. И већ по реакциjама публике чини се да смо погодили то што jе требало - каже Минић.

image

Публика на Бедему

-Жељко Шапурић

Рудолфу jе основни жанр блуз-рок што већина у бенду приватно углавном и слуша. Мада, како каже, имаjу неких пjесма коjе залазе у панк, неке "вуку" и на добар поп.

У Никшићу су као домаћи jер често ту гостуjу. Протеклих година бину су диjели са доста добрих бендова, а вечерас на никшићком Форт блуз-рок фестивалу са умјетницима чији рад веома цијене.

- Мислим да се ниjе могло потрефити два бенда коjа су члановима Рудолфа милиjа него што су ови ноћас - истиче Минић.

image

Zona B

-FOTO: Ž. ŠAPURIć

Након њих на бину jе изашао jедан од наjбољих београдских клупских бендова, Зона Б.

outube}{/youtube}

- Вечерас сте слушали ауторске пјесме бенда са пар изузетака блуз стандарда. Представили смо се доброј публици. Посебно нам је задовољство што смо овдје. Током 2019. године смо имали четири концерта у Црној Гори, ово је прави фестивал и надам се да ће постати традиционалан. Свака част организаторима, ово је величанствено. Мислим да смо се и ми и публика одлично забавили - наглашава Петар Зарија, пјевач групе Зона Б.

image

Публика уживала у доброј свирци

-фото: Ж. Шапурић

Како каже, Зона Б није имала среће када су у питању промоције новог албума.

- Последњи албум Сонгмејкер је изашао крајем децембра 2019. када нас је задесила пошаст и болести разне. Нисмо могли чак ни да промовишемо албум. У међувремену смо од Југотона добили позив да направимо Бест оф, што смо и урадили, али ни то нисмо могли промовисати. Јако смо бијесни, урадићемо нови албум, из ината корони - обећава Зарија.

image

Ју група на Бедему

-фото: Ж. Шапурић

Друго Вече Форт блуз рок фестивала затварају вјечити рок младићи из YU групе.

- Нисмо први пут у Никшићу и увијек се овдје дивно осјећамо. Чујем да је ово прва година Форт блуз рок фестивала, одлична је организација. Мјесто је предивно, овај град би требало да буде више заинтересован да заживи један овакав објекат. Иако је од истроијског значаја има толико много садржаја да се овдје ради у корист младих људи и уједно свима би било много боље - каже Драги Јелић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:20