Марко Луис Русе косе / Фото: Live production
11/03/2022 u 09:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Русе косе" Марка Луиса премијерно на Радију Д

Црногорска радијска премијера на нашем Радију Д у 10.30 и друге пјесме овог умјетника инспирисане филмом Нечиста крв - грех предака

Још се ни сам умјетник, а ни публика нијесу заситили пјесме Дуде а већ имамо нови хит у најави с потписом јединственог Марка Луиса. Друга пјесма овог аутора која је рађена за филм Нечиста крв- грех предака Рисе косе од данас је на свим стриминг платформсама, а црногорска радијска премијера пјесме је на нашем Радију Д у 10.30.

Пјесма Русе косе је дио дигиталног издања албума са ауторском музиком из филма Нечиста крв у издању This and That Productions и издавачке куће Mascom на чијем се Јутјуб каналу може погледати видео за пјесму.

- Пресрећан сам како је Дуде прихваћена од стране публике. Још увијек сам заљубљен у ту пјесму, свирали смо је већ пар пута на концертима, људи је пјевају, људи је знају, а пјесма "Русе косе" је наставак цијеле ове приче. Саундтрек за филм Нечиста крв - грех предака, официјелно први српски филм који је на Нетфликс платформи и мени је част што сам дио овог пројекта. Имао сам то задовољство да обрадим једну од наших најпознатијих и најљепших народних пјесама. Док сам гледао филм, пјесма "Русе косе" имала је важну улогу јер дефинише љубав и однос између ликова- Цоне и Николче - казао је Марко Луис.

Како је открио за наш Радио Д, док је радио нову пјесму за свој нови албуим схватио је да је то у ствари Русе косе.

- Скоро сам имао готову пјесму, али без мелодије и онда кад сам кренуо да пјевам Русе косе на ту мелодију сасвим случајно се све уклопило. Пјесма Русе косе с једне стране има модеран ритам и хипнозу која те вуче на ђуску, а са друге стране ту су елементи пјесме који су меланхоични и посједују дјелове и емоцију оригинална - објаснио је умјетник.

Како је казао, једва чека реакцију публике, али вјерује да ће је лијепо прихватити.

- Интересантно је да о тој пјесми постоји документарац "Чија је ово пјесма" у којем око 20 држава тврди да је то њихова народна пјесма, од Турске, Македоније, Бугарске, неких арапских земаља и то опет има посебну чар и своју причу и енергију - казао је Луис.

Побједа урбаног свијета

- Веома сам поносан на Констракту. Имам осјећај као да ја идем на Еуросонг зато што знам цијелу екипу Земље грува, то су велики умјетници, драги су, вриједни, креативни, јединствени и на неки начин мислим да је ово побједа урбаног свијета. Не мора све да буде фестивалски, све да буде како људи очекују него може и неочекивано и мислим да ће то и свијет препознати - искрен је Марко.

Пјесму и овога пута потписује Марко Луиса са композитором Александром Ранђеловићем, а текст је допунила његова вишегодишња сарадница.

- Поред оригиналног текста Маја Радивојевић, која је моја пријатељица и кооаурот на пуно мојих пјесама, такође и на Дуде, написала је текст који је додат на оригинал као три потпуно нове строфе који имају везе са оригиналним текстом, а са друге стране је уско везан за ту трагичну причу из филма - објаснио је Марко.

Магиjа у његовом гласу и креативности, доприноси томе да све што ради звучи као ванвременски музички дар људима, чега је Марко и сам свјестан.

- Јако ми је забавно сваки пут кад сједнем било кад добијем задатак или сам радим на новим пјесмама и уживам у томе у потпуности. С друге стране временом сам научио да волим свој глас и свиђа ми се док пјевам. Кад нешто урадим ако се мени свиђа онда мислим да ће то људи лијепо прихватити - признао је пјевач.

Овом пjесмом, како је казао, завршава рад на проjекту Нечиста крв "за друге ствари не смије ништа даље да открије јер је то у рукама продукције" Оно што нам је радо открио је да је велики дио посла на Бескрају 2 завршено.

- Већ имам 63 одсто мог новог албума завршено. Планирао сам већ сада да објавим неки нови сингл, али тако су се неки лијепи пројекти десили, као што је овај филм, а имам још пар лијепих пројеката на којима радим и сарадњи о чему не причам да буде мало тајновито. Планирам до краја године да издам једну или двије пјесме. Имам већ први сингл готов, а ту морам прије свега ја да будем стрпљив. Мени је јако тешко кад имам готову пјесму, а не смијем да је подијелим с публиком, али издржаћу некако - казао је Луис.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:55