Šaban dobio bistu / HAYAT - HAYAT
06/09/2022 u 22:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaban Šaulić dobio spomenik u Šapcu

Ovo spomen-obilježje, visoko oko četiri metra, nalazi se na uglu Ulica kralja Milana i Mačvanske u Šapcu. Najveći dio sredstava obezbijedila je porodica Šaulić uz podršku prijatelja

Šaban Šaulić danas, 6. septembra proslavio bi svoj 71. rođendan, a baš na ovaj dan svečano je otkriven njegov spomenik, prenosi Hayat.

Ovo spomen-obilježje, visoko oko četiri metra, nalazi se na uglu Ulica kralja Milana i Mačvanske u Šapcu. Najveći dio sredstava obezbijedila je porodica Šaulić uz podršku prijatelja, dok je grad Šabac finansirao postavljanje postamenta i uređenje neposredne okoline spomenika koji je, simbolično, postavljen baš na mjestu odakle je Šaban "s namjerom pošao u veliki grad", kako glase stihovi njegovog legendarnog hita.

Svečanosti je prisustvovala čitava familija Šaulić – udovica Goca, kćerke Sanela i Ilda, sin Mihajlo, kao i unučad. Goca nije krila uzbuđenje zbog današnjeg dana, ali i tugu, što je ostala bez voljenog supruga.

- Ovaj dan smo slavili Šaban i ja nekih 45 godina, kao njegov rođendan. Ima simboliku to sve danas… Mi smo beskrajno tužni, ta tuga nikad neće proći, ali danas izuzetno ponosni što je Šabac, na čelu sa gradonačolnikom, sa svim građanima, podržao inicijativu da se Šaban, koji je prije 50 i nešto godina sa namerom krenuo u veliki grad s ovog mjesta i osvojio svet svojim anđeoskim glasom, dobrotom, poštenjem, danas, eto, vrati ovde, istakla je Goca, koja je zaplakala tokom otkrivanja statue, uz pjesmu "Žal".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:17