Шћепан на сцени Суперталента / -принтскрин
20/10/2021 u 11:44 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћепан Стојановић након Суперталента прижељкује Евровизију

Хармоникаш је тренутно у припремама за полуфинале хрватског Суперталента.Како каже, озбиљна продукција и озбиљно такмичење са озбиљним такмичарима захтијева и озбиљне припреме

Спајањем наизглед неспојивог у музици црногорски виртуоз на хармоници Шћепан Стојановић из Зете првим појављивањем на великој сцени музичког такмичења "Ја имам таленат" у Београду скренуо је пажњу на себе и придобио фанове у цијелом региону. Свједочили смо његовом вртоглавом успјеху, невјероватној популарности, али и милионским прегледима и трендингу на друштвеним мрежама. Оно што се од њега очекивало јесте ситан вез прстима уз неко коло, међутим добили смо вјешто уклопљен музички перформанс и добили микс различитих жанровских тема на истом инструменту.

Изазов који је сад себи поставио је исти шоу само у хрватској верзији гдје је прије двије седмице "одувао" жири и публику и са четири ДА пласирао се директно у полуфинале такмичења. И сам почетак, иако с мотивима из класичне музике донио је драму у студију. Након тога jе ишла тема из сериjе 'Game of Thrones', па импровизациjа, и за краj нешто што смо сви чекали, Кумово коло на хаус ритам, да се, како каже Шћепан, заокружи таj микс онако како треба.

- Тренутно сам у припремама за полуфинале Суперталента. Озбиљна продукција, озбиљно такмичење са озбиљним такмичарима захтијева и озбиљне припреме. Иако ја своје наступе имам, што се каже, у прстима, увијек са великом пажњом приступам вјежбању и осмишљавању наступа. Овог пута ће бити и сценски наступ, чека ме пуно посла - рекао је Шћепан.

Како каже, микс и импровизација су његов труд док је матрица дјело његовог друга из бенда Ахмета Крнића, који доприноси модерном звуку.

- Досад је наш труд био без грешке. Могу рећи да сам јако задовољан наступом, али ипак је реакција публике и жирија "пумпала" моје самопоуздање од самог почетка и на крају довела до сјајног наступа, без трунке треме - открио је Шћепан.

Трема је, како каже, давно разбијена на разним такмичењима која је до сада имао и са којих броји 12 првих и два друга мјеста. Концертима и наступима било на великој било на малој сцени једнако се посвети и кад разради своје дугмиће публика је одмах у трансу.

- Нажалост, моји претходни наступи и такмичења нијесу баш медијски пропраћена. Током ниже и седње школе у класи порф. Ирене Мердовић, касније у класи проф. Педрага Јанковића ишао сма на бројна такмичења са којих сам се увијек враћао са наградама. Ипак, извођење музике на хармоници на мој начин је кроз ово такмичење постало мој заштитни знак - казао је Стојановић.

Колеге не сматра конкуренцијом, јер је његов стил сасвим другачији.

- Волим да изводим композиције са пуно драматике која ће да се пренесе на слушаоца, али и у којој ћу ја да уживам. Како слушам све жанрове, тако волим да их свирам, од рока, електронске музике до попа и народњака. Волио бих да се појавим на Евровизији, гдје би се одсвирао неки добар рок, уз хармонику, бубањ, разне инструменте. Чак ми је жеља да наступим са мојим бендом у проширеном саставу - нагласио је Стојановић.

Ипак, Таленат није једина Шћепанова преокупација, поред рада у музичкој школи, има свој бенд с којим веома често наступа. Виртуоз бенд за четири године колико постоји обишао је цијели регион и још увијек им пристижу понуде, како за наступе тако и за сарадњу. Свјестан је да је допринио популаризацији свог инструмента и јако га радује када види да неки нови клинци копирају његов стил. Ипак, након Талента обећао је да ће наћи времена да осмисли албум својих импровизација и склопи укрштеницу музичких миксева.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:08