/ Фото: Принтскрин
05/06/2021 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сека Алексић о болном дјетињству: Отац је тукао мајку, нисмо имали чак ни шпорет

То су стресне ситуације и слике које се никад не забораве, прича фолк дива

Исповијест Секе Алексић потресла је многе, пошто је популарна фолк пјевачица подијелила сјећања на тешко дјетињство које је обиљежило за цио живот.

Сузе су саме кренула низ образе када је отворила душу и све јавно испричала.

Због оца Милована и његовог проблема са алкохолом, Сека је преживјела трауме као дијете, а присјетила се и сцена насиља којима је присуствовала.

Посебна “болна рана” јесте језива ситуација која се догодила када је њен отац насрнуо на мајку да је удари.

- Моје одрастање било је у сиромаштву. Јако сиромашно. Сјећам се двије ситуације, када је отац насрнуо на мајку. Мој брат је скочио на њега, ухватио га за главу и нашао прво што му је било при руци да га удари. Био је дијете. Ударао га је по глави, да би се он склонио са мајке јер је тукао - казала је Сека.

Како је казала, то су стресне ситуације и слике које се никад не забораве.

- Никад се то не брише из главе. Живјела сам са родитељима и братом у Зворнику све до почетка рата. Прије него што смо избјегли из Босне, мама и тата су се развели. То је за мене било веома тешко. Одрасла сам преко ноћи. Брат и ја смо припали мами. Тата је био пажљив према брату и мени, али је много пио и у том стању је правио доста непријатности у кући. Због тога су се и развели. Отац би био много срећнији човјек да његовим животом није загосподарио алкохол. Мајка никада о њему није говорила ружно, иако је било толико ситуација када је за то имала разлога - рекла је певачица и додала да је живјела на рубу егзистенције.

Испричала је да су 1992. године избјегли у Бању Kовиљачу гдје је завршила четврти разред основне школе.

- Не волим да се сјећам тог периода, био је испуњен великом немаштином. Живјели смо годинама у соби коју нам је школа дала на коришћење, спавали смо на струњачама. Нисмо имали ни шпорет, комшије су знале нешто да скувају и донесу. По седам дана смо јели само пасуљ. После смо добили шпорет на поклон и били смо јако срећни - рекла је Сека у емисији "Преживјели". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 04:33