Alka Vuica / -SKRINšOT/JUTJUB
26/03/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alka Vuica kandidat na izborima u Hrvatskoj 2024: Jednom već bila na listi za predsjednicu, pa se povukla!

Ona se nalazi na 14. mjestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici, iako se jednom već povukla iz politike.

Hrvatska pjevačica Alka Vuica se kandidovala 2009. godine na izborima za predsjednicu države ispred stranke "Zelena lista", a sada kao član SDP-a ponovo želi da se aktivira u politici na hrvatskim parlamentarnim izborima koji će se održati 17. aprila ove godine.

Ona se nalazi na 14. mjestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici, iako se jednom već povukla iz politike. 

Kao kandidatkinja "Zelenih" svojevremeno je za predsjedničke izbore željela da "iskoristi svoju poziciju s koje mora da progovori".

- Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje - govorila je tada Alka.

Ipak, njene želje u politici nisu zaživjele, pa je već nakon dva mjeseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa. Međutim, 2022. godine učlanila se u SDP, te se ponovo aktivirala u politici.

- Voljela bih da politika ne bude prevara i toliki cirkus, nego da zaista pomogne ljudima da bolje žive. Uvijek sam imala ljevičarski nagon da pomognem ljudima da bolje žive, mislim da imam ime, da imam i nekakav status i da bih mogla pomoći ljudima, barem, u svom kvartu, da se neke stvari ne događaju, da se ne grade zgrade bez ikakvog plana i programa, da se napravi neki plan i program za kulturu. Mislim da Hrvatska i kultura nisu zajedno, pogotovo ako pričamo o hrvatskoj muzici - izavila je Vuica po učlanjenju u SDP, prenosi Večernji.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:49