/ -JUTJUB/SKRINŠOT
14/01/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brus Springstin snima film o albumu koji mu je promijenio život

Kuperov novi film trebalo bi da se fokusira na snimanje akustičnog albuma Nebraska iz 1982. godine

Američka rok legenda Brus Springstin i reditelj Skot Kuper u pregovorima su za biografski film o životu poznatog pjevača, piše Showbiz411.

Poznati reditelj proslavio se dramom "Ludo srce" (Crazy Heart) iz 2009. godine, koja je pratila fiktivnog kantri pjevača, ali je bila inspirisana životom kantri zvijezde, Hanka Tomsona. Glavnu ulogu u filmu igrao je Džef Bridžis koji je dobio Oskara za svoju glumu.

Kuperov novi film trebalo bi da se fokusira na snimanje akustičnog albuma Nebraska iz 1982. godine, nakon kojeg je nastao hit album Born in the U.S.A., koji je prodat u više od 30 miliona primeraka širom svijeta, piše Index. hr

Springstin je imao 32 godine i patio je od depresije i anksioznosti kada je radio na albumu "Nebraska".

Prvobitni plan je bio da snimi demosnimke za pjesme koje je trebalo da završie na novom albumu E Street Banda, ali producenti su se složili da pjesme zvuče bolje u solo verziji, što je dovelo do nastanka jednog od najtmurnijih albuma u muzičarevoj karijeri.

Nebraska se fokusirala na tamne strane američkog života, prikazivala je obične ljude koji nisu imali sreće, ali i okorele kriminalce, poput serijskog ubiice Charlesa Starkweathera koji je bio inspiracija za naslovnu pjesmu.

Iako "Nebraska" nije bila veliki komercijalni uspjeh, pokupila je brojne pohvale kritičara.

Isto tako, "Nebraska" je označila prekretnicu u Springstinovoj karijeri jer je tokom rada na albumu napisao neke od svojih najpoznatijih pjesama, koje su par godina kasnije završile na albumu "Born in the U.S.A." i pretvorile ga u svjetsku zvijezdu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:52