Tejlor Svift / -EPA
03/04/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Časopis Forbs proglasio Tejlor Svift milijarderkom

Ona je prvi umjetnik koji je prešao desetocifreni prag isključivo zahvaljujući prihodima od sopstvene muzike

Američka pjevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svjetskih poznatih ličnosti koju je prenio časopis Forbs.

Sa bogatstvom koje se sada procjenjuje na 1,1 milijardu dolara, pjevačica rodom iz Pensilvanije postaje prvi umjetnik koji je prešao desetocifreni prag isključivo zahvaljujući prihodima od sopstvene muzike.

Za manje od godinu dana, Tejlor Svift je povećala bogatstvo za 360 miliona dolara, uglavnom zahvaljujući turneji "The Eras Tour" sa 152 koncerta.

Prema nekoliko procjena, turneja "Eras" je na putu da postane serijal koncerata sa najvećom zaradom u istoriji muzike, mnogo više od milijardu dolara. Turneja, koja se završava 8. decembra u Vankuveru, već je pjevačici donijela zaradu od 190 miliona dolara, prenosi Beta.

Forbs procjenjuje da je od početka karijere Tejlor Svift zaradila više od 500 miliona dolara od honorara i koncerata.

Izvođač, ali i autor ili koautor gotovo svih pjesama, Tejlor Svift je i producent i koproducent, što višestruko uvećava njene izvore prihoda.

Prema Forbsu, vrijednost njenog opusa sa studijskih šest albuma, sada iznosi oko 500 miliona dolara. Na tu sumu se još dodaju njene nekretnine ukupne vrijednosti od 125 miliona dolara, kao i privatni avion, procijenjen na 10 miliona dolara.

Tejlor Svift nije jedini muzički umjetnik koji je ušao u veoma zatvoren krug slavnih milijardera.

Već su je pretekli reper Džej Zi, pjevačica Rijana i pjevač Džimi Bafet, ali svi dio svog bogatstva duguju ulaganjima u aktivnosti koje nisu direktno povezane sa muzikom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:38