Dženifer Lopez / -INSTAGRAM
16/02/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dženifer Lopez i Zendaja kopredsjedavajuće Met Gala svečanosti

Ovogodišnja tema je "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode"

Glumci Dženifer Lopez, Kris Hemsvort i Zendaja, kao i muzičar Bad Bunny, pridružiće se urednici američkog izdanja magazina "Vogue" Ani Vintur kao kopredsjedavajući ovogodišnje Met Gala svečanosti, saopštili su danas modni časopis i Muzej umjetnosti Metropoliten.

Kodeks oblačenja je povezan sa temom ovogodišnje svečanosti koja će biti održana 6. maja, koja je u skladu sa proljećnom izložbom u Institutu za kostim Metropoliten muzeja.

Ovogodišnja tema je "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode".

Riječ je o dragocjenim odjevnim predmetima iz ogromne kolekcije u Institutu za kostim, a kustosi muzeja će ih postaviti u staklene vitrine, poput same Uspavane ljepotice, prenosi Asošiejted pres.

Kustos Endrju Bolton, koji je organizator modnih izložbi Met-a, rekao je u novembru da je tražio način da bukvalno udahne život kolekciji od 33.000 komada, od kojih mnogi nikada nisu viđeni. Odabrao ih je oko 250 i organizovaće emisiju na teme zemlje, mora i neba.

Ovo je treća godina za Bad Bunny-ja na gala festivalu i prva za Hemsvorta. Lopez je bio na listi gostiju 13 puta, a Zendaja pet.

Počasni predsjedavajući su kreativni direktor kompanije "Loewe" Džonatan Anderson i izvršni direktor TikToka Šou Ci Čev. TikTok je sponzor ceremonije, uz podršku Loewe-a.

Izložba će trajati od 10. maja do 2. septembra 2024.

Met Gala 2024 je dobrotvorna akcija za prikupljanje sredstava za Metropoliten muzej u Njujorku koja se održava svake godine prvog ponjedeljka u maju.

Događaj okuplja zvijezde, mlade kreativce i uzore modne industrije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:23