Let 3 / -FRANKO KELAM
10/01/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hakeri napali Let 3, stigle sablasne prijetnje: U sve su umiješani pilići

Ne spavam mirno i apelujem na našu publiku da slušaju Mamu ŠČ, a ne ovo novoobjavljeno smeće koje je očito kreirano uz pomoć vještačke inteligencije - objašnjava Mrle

Nakon što su objavljene pjesme za Doru 2024, čiji će pobjednik predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, na društvenim mrežama i profilima Leta 3 osvanule su objave od kojih se bend ograđuje, saopšteno je iz Dallas recordsa.

Članovi benda tvrde kako su im hakovani svi profili osim onog na Iksu, te da danima dobijaju prijeteće poruke.

Hakerski napad rezultirao je fotografijama pilića i jedva čitljivim opisima svih kanala benda, uključujući i streaming servis Spotify.

Zbog istrage koja je u toku, sadržaj poruka ne mogu predočiti javnosti, no Damir Martinović Mrle izjavljuje da su prijetnje izuzetno sablasne.

- Samo ću reći da od nas traže da se odreknemo Leta 3 te nam prijete da nema više je*a*ja u gu*icu, samo u pi**u - u svom stilu kaže Mrle.

Let 3 je prošle godine predstavljao Hrvatsku. A čini se da će ove godine tek prirediti šou.

U današnjoj objavi hakeri su objavili video "govorećih pilića" koji tvrde kako su oni zapravo Let 3, te ih je "mama kokoška poslala na Doru".

image

Za sve su krivi pilići

-SKRINšOT/INSTAGRAM

Pravi, ljudski Let 3 smatra da se vještačka inteligencija otela kontroli, te se manifestuje u obliku živine, a krajnji cilj je otimanje lika i djela Leta 3.

Ista ta bića koja su zaposjela kanale benda pratiocima odašilju poruke kao što su "FU(K ŠČ", odnosno "Je*eš ŠČ", od čega se bend ograđuje, piše u saopštenju.

- Pustili su tu neku pjesmu ‘Babaroga‘, prijavili se na Doru i govore da se odreknemo Leta 3. Ne spavam mirno i apelujem na našu publiku da slušaju Mamu ŠČ, a ne ovo novoobjavljeno smeće koje je očito kreirano uz pomoć vještačke inteligencije - dodaje Mrle.

Mrle je prošle sedmice uputio ozbiljnu poruku, u kojoj govori kako je bend "prijavio sve nadležnima", te naglašava kako su autorska prava ozbiljna stvar i da institucije odrade svoj posao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:54