Alen Delon / -SKRINšOT/INSTAGRAM
15/01/2024 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iako je glumac još živ: Djeca se otimaju za 300 miliona eura

Sinovi traže starateljstvo nad Alenom Delonom

Alen Delon nije izgubio lucidnost, suprotno onome što tvrde njegovi sinovi, i samo je fizički smanjenih sposobnosti, rekao je njegov advokat Kristof Ajela u intervjuu za "Le Parisien". Ajela je reagovao na zahtjev za starateljstvo koji je podnio Delonov sin Antoni, uz podršku drugog sina Alena-Fabijena.

Šta kaže advokat

- Ne slažem se s njegovim sinovima, koji ga žele staviti pod starateljstvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još vrlo dosljedan. Alen Delon je svakako manje sposoban nego prije, ali je još s nama - rekao je advokat slavnog glumca.

Drugi doktor, kojeg je imenovalo Tužilaštvo Montargisa, uskoro bi trebalo da procijeni zdravstveno stanje glumca. Tada bi se moglo odlučiti o mjeri sudske zaštite. Ajela je rekao da se nada da će doktor preporučiti nastavak liječenja koje njegov klijent više ne prima, a kćerka Alena Delona Anuška uporno zahtijeva.

- Nezamislivo mi je i šokantno što su njegovi sinovi prekinuli liječenje bez doktorskog savjeta - rekao je.

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje djece je pitanje nasljedstva filmske zvijezde, odnosno 300 miliona eura imovine.

Od Švicarske do Francuske

- Moja sestra ima 50 odsto cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25 posto - rekao je Antoni Delon za CNews.

Od početka januara, troje djece francuske legende vode bratoubilački rat jedni protiv drugih, a svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što može.

Anuška Delon poziva na liječenje u Švicarskoj, gdje živi, dok Antoni i Alan-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Francuskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:11