/ -JUTJUB
16/03/2024 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaciga iz „Ratova zvezda" prodata za skoro 850.000 dolara

Aukcijska kuća Propstore prije aukcije je procijenila da bi kaciga mogla postići cijenu između 500.000 i milion dolara

Originalna kaciga C-3PO (Sitripio) z filma "Ratovi zvezda" i privatne kolekcije britanskog glumca Entonija Danijelsa koji ju je nosio u filmu "Povratak džedaja" iz 1983. u ulozi robota, prodata je na aukciji za 843.750 dolara.

Aukcijska kuća Propstore prije aukcije je procijenila da bi kaciga mogla postići cijenu između 500.000 i milion dolara. Robot je vrhunac kolekcije koju je glumac ponudio na aukciji. Prvi dio prodaje održan je u novembru, a druga glava C-3PO iz filma "Nove nade" prodata je za više od 800.000 dolara.

Danijels, koji je glumio droida u franšizi "Ratova zvezda" ranije je rekao da se nada da će memorabilije "pronaći nove domove u kojima će biti izložene i u kojima će njihovi obožavatelji uživati".

Aukcijska kuća Propstore je objavila da se kaciga pojavljuje u "nekoliko scena" filma koji je režirao Ričard Markand, a scenario su napisali Lorens Kasdan i Džordž Lukas.

U opisu Propstorea je stajalo da je kaciga izrađena od "vrlo tankog fiberglasa", da je originalno ožičenje još netaknuto, a oči droida još zasvijetle "kad se aktivira unutrašnji prekidač".

Za C-3PO je stiglo osam ponuda, ali se ne zna ko je dao najvišu.

Aukcijska kuća je ranije objavila da droid iz "Ratova zvezda" spada u "jedan od najprepoznatljivijih filmskih dizajna svih vremena" te ga je opisala kao "jedan od najznačajnijih artefakata iz originalnog filma "Ratovi zvezda" koji je ponuđen na tržištu".

Kaciga se pojavljuje u više scena u "Povratku džedaja" tokom bitke u Endoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:00