Kventin Tarantino / - SHUTTERSTOCK
16/04/2024 u 21:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kventin Tarantino smatra da je ovo najbolji film ikad snimljen

Voli i kultni film Taksista Martina Skorsezea, ali će uvijek staviti jedan film na prvo mjesto

Kao jedan od najboljih reditelja, Kventin Tarantino ima istančan ukus, o čemu voli da raspravlja. U raznim intervjuima Tarantino je otkrio svoje omiljene filmove. Na primjer, on smatra da je mjuzikl West Side Story Stivena Spilberga iz 2021. godine trebalo da dobije Oskara. Voli i kultni film Taksista Martina Skorsezea, ali će uvijek staviti jedan film na prvo mjesto.

- Mislim da je Ajkula vjerovatno najbolji film ikada snimljen - rekao je Džimiju Kimelu 2021.

Radnja filma počinje legendarnom scenom u kojoj velika bijela ajkula napada i ubija djevojku, izazivajući napetost i brigu u malom primorskom gradu koji zavisi od prihoda od turizma.

Svojim drugim bioskopskim filmom, koji se temeljio na istoimenom bestseleru Pitera Benčleja, Stiven Spielberg postigao je ogroman komercijalni uspjeh. Film Ajkula je zaradio 476 miliona dolara u bioskopima, a budžet filma iznosio je samo devet miliona dolara. Bio je to do tada film s najvećom bioskopskom zaradom u istoriji, primarno ostvarenom u ljetnjoj američkoj distribuciji, kao prvi veliki ljetnji hit.

Iako je opštepoznato da Kventin Tarantino kao svog glavnog filmskog uzora izdvaja Serđa Leonea, film Ajkula je drugi film Stivena Spilberga koji je slavni reditelj izdvojio.

U intervjuu iz 1998. godine, neposredno prije objavljivanja filma Spasavanje redova Rajana, Kventin Tarantino je rekao voditelju Čarliju Rouzu:

- Spilberg je savršen filmski stvaralac. On je jednostavno majstor. Mogao bih da naučim nešto od njega.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 01:10