Šinejd O Konor / -SKRINšOT/JUTJUB
04/03/2024 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nasljednici Šinejd O‘Konor zahtijevaju od Donalda Trampa da prestane da koristi njenu muziku

Pjevačica bi bila zgrožena i uvrijeđena kada bi se njena verzija pjesme koristila na političkim skupovima, stoji u saopštenju

Nasljednici Šinejd O‘Konor nedavno su poručili Donaldu Trampu da prestane da koristi njenu muziku.

Naime, oni smatraju da bi pjevačica bila zgrožena i uvrijeđena kada bi se njena verzija pjesme "Nothing Compares 2 U" koristila na političkim skupovima Donalda Trampa.

U zajedničkom saopštenju nasljednika pokojne irske pjevačice i diskografske kuće Chrysalis Records zahtijeva se od bivšeg američkog predsjednika da "odmah prestane da koristiti njene pjesme".

Rečeno je da je Šinejd O‘Konor, koji je umrla u julu prošle godine u 56 godini, živjela po "rigoroznom moralnom kodeksu" i da je ranije Trampa nazivala "biblijskim đavolom".

"Dobro je poznato da je Šinejd O‘Konor tokom svog života živjela prema rigorozonom moralnom kodeksu definisanom poštenjem, dobrotom, pravednošću i pristojnošću prema svojim bližnjima. Zato smo s bijesom saznali da Donald Trump koristi njenu kultnu numeru "Nothing Compares 2 U" na svojim političkim skupovima - naveli su u saopštenju.

"Nije pretjerano reći da bi Šinejd O‘Konor bila zgrožena i uvrijeđena da je neko koga je ona sama nazivala ‘biblijskim đavolom‘ pogrešno predstavio na ovaj način. Kao čuvari njene ostavštine, zahtijevamo da Donald Tramp i njegovi saradnici odmah prestanu da koriste njene pjesme", istakli su.

Inače, njena interpretacija pjesme "Nothing Compares 2 U" je nekoliko sedmica bila na prvom mjestu u Velikoj Britaniji 1990. i time je stekla svjetsku slavu.

Pjevačica rođena u Dablinu takođe je bila poznata po tome što je otvoreno govorila o svojim problemima s mentalnim zdravljem, a mnogi će je pamtiti i po tome što je prešla u islam.

Osim njenih nasljednika, na listi umjetnika koji su od Trumpa zahtijevali da ne koristi njihovu muziku za svoje kampanje su Johnny Marr iz Smithsa, Rihanna, Neil Young, Linkin Park i frontmen Aerosmitha Steven Tyler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:20