Severina / -INSTAGRAM
20/01/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Severina o muzičkim počecima: Iza sebe sam ostavila uplakanu majku i nezavršenu srednju školu

Za Jutarnji list otkrila je kako je njena najdraža pjesma koju je sama pisala "Djevojka sa sela"

Severina se u novom intervjuu za Jutarnji list prisjetila svojih muzičkih početaka, preseljenja u Zagreb te je govorila o inspiraciji za pisanje pjesama.

Na samom početku razgovora za Jutarnji list otkrila je kako je njena najdraža pjesma koju je sama pisala "Djevojka sa sela", a pojasnila je i zašto: "Jer sam u njoj pisala o licemjerstvu koje sam vidjela došavši u Zagreb".

"Kad sam napisala ‘Djevojku sa sela‘ i odnijela je Nikši Bratošu, nisam htjela da tadašnji menadžer zna da sam ja pisala pjesmu, i tražila sam od Nikše da mu ne kaže. Htjela sam svoje pjesme poslati poštom, ali Nikša je mislio da je to super pjesma i ipak mu je rekao da sam ja autor", ispričala je.

Otkrila je i kako je zapravo počela pisati iz muke jer joj je menadžer "donosio gluposti od pjesama".

"I onda sam rekla: ‘Aj, daj meni da pišem tekstove‘. Počela sam s 22 godine na albumu ‘Trava zelena‘, dosta je mojih tekstova na albumu ‘Moja stvar‘ i onda i muzika i tekstovi na albumu ‘Djevojka sa sela‘. Kad sam pobjegla iz te toksične sredine, ostala sam sama i morala sam pisati sama. I nastala su dva albuma, ‘Ja samo pjevam‘ i ‘Pogled ispod obrva‘, gdje sam bila većinski autor. Najbolja sam kad me pritisnu uza zid. Kad sam u nekomfornoj zoni i kad me podcjenjuju. Kad prođete to, cijeli svijet je vaš. To mi je bila i jeste još uvijek prednost", kazala je Severina.

Potom se još jednom osvrnula na svoj dolazak u Zagreb: "Kad sam došla u Zagreb, iza sebe sam ostavila nezavršen četvrti razred srednje muzičke i uplakanu majku zbog toga. Svi u Zagrebu su bili stariji od mene. Da ne ispadnem glupa i da bih mogla razgovarati s njima, morala sam ići u Kinoteku i gledati sve Buñuelove filmove. Morala sam znati ko je Jacques Brel, ko je što napisao, nešto slično historiji muzike, who is who. Upisala sam se i u plesnu školu Fredi. Govorili su mi da moram biti ambiciozna, iako mi se ta riječ gadila. Ali sam odlučila da to mogu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 15:27