Toni Cetinski / -SKRINšOT/INSTAGRAM
02/02/2024 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Toni Cetinski otkrio da li će tužiti Sarajevo zbog otkazivanja koncerta

Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati - rekao je Cetinski

Hrvatskoj muzičkoj zvijezdi Toniju Cetinskom otkazan je koncert u Sarajevu koji je bio zakazan povodom četrdesetogodišnjice od održavanja Zimskih Olimpijskih igara.

Ipak, kako je otkrio za hrvatske medije, neće se baviti tužbama, iako ima osnova da tuži Grad Sarajevo.

- Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se lično neću baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influenserkom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati - rekao je Cetinski.

Podsjetimo, prije nedjelju dana je zvanično otkazan koncert Tonija u Sarajevu, a on se oglasio ovim povodom i otkrio da mu se do sada nikada nije desilo da mu neko otkaže koncert.

- Neka sam i ja to doživeo... Eto da i mene neko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživio... Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert koji dugujem publici već dugo a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. maja 2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav. Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obilježiti 35 godina mog rada.

Podsjetimo, brojne poznate ličnosti, ali i anonimni ljudi pobunili su se kad je objavljeno da će Toni pjevati na obilježavanju godišnjice ZOI.

Kako su naveli, nemaju ništa protiv njega, ali smatraju da treba da pjeva neko ko je iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što se u medijima proširila vijest o otkazivanju koncerta Tonija Cetinskog, oglasila se gradonačelnica Benjamina Karić i poručila da Grad Sarajevo nije ugovarao koncert Tonija Cetinskog, niti ga otkazuje.

- Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno. Svaka marka proračuna Grada Sarajeva namjenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvijek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo što što radim - poručila je gradonačelnica, prenosi Kurir.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:10