Vlada DIvljan / -SKRINšOT/JUTJUB
05/03/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Prošlo je devet godina od smrti legendarnog IDOLA

Na današnji dan 2015. preminuo je legendarni pjevač Vlada Divljan

Srpski muzičar I tekstopisacVlado DIvljan krajem sedamdesetih bio je dio sastava Merlin i Zvuk Ulice, a nekoliko godina nakon postao je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli.

Sredinom osamdesetih, nakon raspada Idola, Vlada počinje solo karijeru u okviru koje je nastavio s pop-rock formom usporedno se baveći filmskom muzikom.

Njegove note obilježile su nekoliko filmova među kojima su ‘Crni bombarder‘, ‘Šest dana juna‘, ‘Tri palme za dve bitange i ribicu‘...

Vlada je 2014. hospitalizovan zbog problema izazvanih upalom trbušne maramice. Do posljednjeg dana nije htio da se oko njegove bolesti pravi velika drama.

U intervjuu za Rolling Stone, Vlada Divljan pričao je o svojoj bogatoj karijeri, vremenu i životu. Iako se I tokom davanja intervjua liječio u bečkoj bolnici.

Otkrio je jednom kako mu je dijagnostifikovan karcinom slijepog crijeva, no on je uspješno operisan i poslan u ‘penziju‘. Dvije godine nakon što mu je dijagnostifikovan tumor abdomena, Vlada je preminuo 5. marta u 57. godini u bolnici u Beču, prenosi 24sata.hr.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:33